Policejní prezident předsedal jednání Salzburského fóra

17.10.2016 7:34

V moravském Mikulově se v rámci půlročního českého předsednictví Salzburskému fóru konalo ve dnech 12. - 13. 10. 2016 další setkání policejních šéfů členských zemí, zástupců Interpolu, Europolu a zástupce Spolkové policie Německo. Role předsedajícího a hlavního hostitele se ujal policejní prezident genmjr. Tomáš Tuhý.

Policejní prezident předsedal jednání Salzburského fóra
Foto: Hans Štembera
Popisek: Policejní prezident Tomáš Tuhý

Na konferenci přijeli prezentovat svoje současné zkušenosti a problémy zástupci Rakouska, Bulharska, Chorvatska, Maďarska, Polska, Rumunska, Slovenska, Slovinska a Německa. Ty provedl policejní prezident Tuhý programem, který nabízel přítomným diskusi a sdílení informací k aktuálním tématům boje proti terorismu a boje proti nelegální migraci. Hovořilo se také o významu globálního přístupu k této problematice a roli Interpolu při jednotlivých opatřeních.

Všichni zúčastnění potvrdili, že je nutné, zejména s ohledem na současnou bezpečnostní situaci ve světě, aby státy co nejprecizněji a plně využily moderní komunikační kanály a dostupné nástroje, které umožňují velmi profesionálně sdílet dostatečné a relevantní informace a mohou zásadně přispět k odvrácení možných bezpečnostních hrozeb.

„Tato pravidelná setkání špiček policejních sborů jsou vždy velmi důležitá pro zpětnou vazbu a nastavení správného společného fungování. Našim partnerům jsme také navrhli, abychom provedli podrobnou analýzu všech činností, které v současnosti jednotlivé složky vykonávají v rámci předcházení a řešení bezpečnostních hrozeb. Na základě těchto informací je podle našeho názoru možné podřídit další kroky konkrétním potřebám pro vývoj a vylepšení například zmiňovaných informačních systémů,“ uvedl genmjr. Tomáš Tuhý.

Přítomní se také shodli, že projednané návrhy, které z této konference vzešly, budou předloženy ke schválení ministrům vnitra Salzburského fóra, které čeká setkání v listopadu tohoto roku. Na základě jejich diskuse pak bude možné případně vyzvat i předsednictví Rady EU, aby na této půdě iniciovalo potřebnou přípravu relevantních opatření.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

APSS: Očkování stále zachraňuje životy po celém světě

7:23 APSS: Očkování stále zachraňuje životy po celém světě

Evropský týden očkování, European Immunization Week (EIW), který letos připadá na období 21.–27. dub…