Policejní prezidium ČR zahájilo výstavbu multifunkčního výcvikového zařízení

24.02.2015 13:36

Ředitelství služby pořádkové policie Policejního prezidia ČR je gestorem projektu CH - 37 v Programu SUI - CZ spolupráce „Zkvalitnění výcviku zásahových jednotek“.

Policejní prezidium ČR zahájilo výstavbu multifunkčního výcvikového zařízení
Foto: Hans Štembera
Popisek: Policisté, ilustrační foto

Cílem uvedeného projektu je zvýšení standardu výcviku a akceschopnosti zásahových jednotek krajských ředitelství policie nebo jiných útvarů z řad bezpečnostních složek ČR, což jednoznačně přispěje ke zvýšení efektivity a ochrany zasahujících příslušníků při zákroku.

Poklepání základního kamene

Projekt představuje vybudování multifunkčního tréninkového zařízení (tzv. trenažéru), které simuluje prostředí pro práci ve výškách a nad volnou hloubkou spolu s taktickými prvky při zajišťování vnitřního pořádku a bezpečnosti v zákrocích proti nebezpečným pachatelům. Trenažér zahrnuje různé překážkové dráhy a lezecké stěny umístěné na jeho vnějších stěnách, které umožňují nácvik lezení v nejrůznějších situacích, např. klasické sportovní lezení, lezení po fasádě budovy, balkonech, visutých lanech, šplhacích sítích a imitacích střech různých konstrukcí, tvarů a povrchů. Nedílnou součástí trenažéru budou i prvky potřebné pro nácvik taktických postupů uvnitř objektu.

V rámci realizace výše uvedeného projektu došlo dne 18. února 2015 v areálu Záchranného útvaru HZS ČR Zbiroh za účasti koncových uživatelů ze zásahových jednotek ale i hostů z řad švýcarské ambasády, Ministerstva financí ČR, Ministerstva vnitra ČR, Generálního ředitelství HZS a Policejního prezidia ČR k položení a poklepání základního kamene. Tímto aktem byla zahájena samotné realizace projektu v podobě stavebních prací.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Policie ČR

Tomio Okamura byl položen dotaz

Fakt si myslíte, že jsou Ukrajinci nacisti?

Proto, že se brání a brání svou zem nebo proč? Vy byste ČR nebránil, kdyby bylo potřeba? A nejsou Ukrajinci spíš hrdinové?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Den otevřených dveří v Poslanecké sněmovně

22:03 Den otevřených dveří v Poslanecké sněmovně

Ve středu 8. května se v Poslanecké sněmovně uskuteční tradiční Den otevřených dveří. U příležitosti…