Policejních výjezdů v tropickém počasí přibylo, hlásí Ostravsko. Když byl hokej, bylo tomu překvapivě naopak

29.07.2015 8:52

V tropických dnech měli policisté na Ostravsku o třetinu více oznámení a výjezdů, než v jiné dny. Vyplývá to z dat moravskoslezského operačního střediska. Nejvíce událostí, u kterých museli asistovat, policisté registrují v období pátků a sobot.

Policejních výjezdů v tropickém počasí přibylo, hlásí Ostravsko. Když byl hokej, bylo tomu překvapivě naopak
Foto: Hans Štembera
Popisek: Policejní vozy

Za jeden takový operační den se počet hlášených událostí pohybuje v řádech 350 - 400 oznámení, zatímco v dalších dnech jde průměrně o 250 až 270 situací. „Ve vysokých teplotách někteří lidé požívají alkohol, což znamená často také zvýšenou agresi, generující různé půtky a vzájemná napadání. Je to situace identická s posledním dnem loňského roku, tedy Silvestrem, kdy policisté operačního střediska rovněž řešili více než 400 takových událostí, ke kterým jsme vyslali policejní hlídky,“ říká ostravská policejní mluvčí Gabriela Holčáková.

Zajímavostí je, že například v době hokejového mistrovství, které se konalo v květnu v Ostravě, poklesl počet oznámení na operační středisko zhruba o jednu třetinu. Ačkoliv se v Ostravě pohybovalo mnohem víc lidí než obvykle, policisté evidovali v době mistrovství snížení počtu trestných činů o pětinu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Správa jeskyní ČR: Koněpruské jeskyně zakládají novou tradici kulturních pořadů v podzemí

16:05 Správa jeskyní ČR: Koněpruské jeskyně zakládají novou tradici kulturních pořadů v podzemí

Od letošního jara, souběžně s otevřením nového Domu přírody Českého krasu, uvádějí Koněpruské jeskyn…