Policie ČR: Bezpečnostní opatření zůstávají nezměněna

25.07.2016 11:56

Exploze v Bavorsku nastavená preventivní opatření nezměnila.

Policie ČR: Bezpečnostní opatření zůstávají nezměněna
Foto: Policie ČR
Popisek: Policie ČR, logo.

Policie ČR je v úzkém kontaktu s německou policií, od které přijímáme informace o explozi, ke které došlo v bavorském Ansbachu. Z dosud poskytnutých informací německými kolegy nevyplývá v této souvislosti jakékoliv riziko hrozící občanům České republiky.

Bezpečnostní situaci v Německu, stejně tak jako v celé Evropě, budeme i nadále pečlivě sledovat a v případě jakýchkoliv změn reagovat úpravou stávajících bezpečnostních opatření. Na konci května po teroristickém útoku v Bruselu jsme nastavili preventivní protiteroristická opatření spočívající ve zvýšené hlídkové činnosti a dohledu především v místech s větší koncentrací osob a na letištích s mezinárodním provozem. Tato opatření zůstávají v současné době nezměněna.

„Při událostech tohoto typu se podtrhuje význam mezinárodní policejní spolupráce a důsledného předávání informací mezi bezpečnostními složkami jednotlivých států. Jsem rád, že spolupráce s Německem v tomto směru funguje,“ uvedl policejní prezident genmjr. Tomáš Tuhý.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo zahraničí: První Národní rozvojový den v Černínském paláci

13:21 Ministerstvo zahraničí: První Národní rozvojový den v Černínském paláci

Ve čtvrtek 25. dubna se na Ministerstvu zahraničních věcí uskuteční historicky první Národní rozvojo…