Policie ČR: Blíží se 2. listopad, památka všech zesnulých

28.10.2021 12:23 | Tisková zpráva

Stejně jako mnoho dalších, se i vy s největší pravděpodobností o nadcházejícím víkendu vydáte uctít památku zesnulých a navštívíte hřbitovy a místa posledního odpočinku svých blízkých.

Policie ČR: Blíží se 2. listopad, památka všech zesnulých
Foto: Policie ČR
Popisek: Policie ČR, logo.

Policie České republiky se proto bude v této době věnovat ve zvýšené míře řidičům a dopravní situaci na pozemních komunikacích, veřejnému pořádku v bezprostředním okolí hřbitovů, i bezpečnosti jejich návštěvníků. Tento čas je bohužel již tradičně využíván zloději a jinými podvodníky, kteří se snaží využít neopatrnosti osob a nepřehlednosti místa ke svému obohacení.

Dušičky se vyznačují vždy zvýšenou návštěvností hřbitovů, kde lidé uctívají své zesnulé blízké. Řada pachatelů v tuto dobu využívá situace k majetkové trestné činnosti a přímo na hřbitovech okrádají návštěvníky o osobní věci (odložené tašky při úpravách pomníků) nebo o odložené věci v zaparkovaných vozidlech. Nepozornost návštěvníků hřbitovů, byť velmi krátká, může být příležitostí pro zloděje, proto je důležité nebrat si s sebou na hřbitov cennosti, mít neustále své věci pod kontrolou a nenechávat viditelně odložené věci nejen na hřbitově, ale i v zaparkovaných vozidlech. Hlídejte si tašky a kabelky a kontrolujte své okolí. K rozbití okénka u vozidla či odcizení odložené kabelky stačí zloději jen pár vteřin.

Očekáváme taktéž zvýšení silničního provozu.Žádáme proto řidiče o ohleduplné, bezpečné a trpělivé chování za volantem.

Nehodovost v daném období uctívání památky zesnulých je nejvíce ovlivňována počasím, chováním řidičů a technickým stavem vozidla. Chceme tímto upozornit všechny účastníky silničního provozu, aby se věnovali řízení vozidla, dodržovali stanovenou rychlost, bezpečnou vzdálenost mezi vozidly, nechovali se agresivně a předvídali možné dopravní situace.

Vzhledem ke zhoršeným klimatickým podmínkám také věnujte prosím dostatečnou pozornost a čas k přípravě svého vozidla před cestou, buďte obezřetní a počítejte s tím, že se na silnice vydají i sváteční řidiči.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

Dotace pro zemědělce

Dobrý den, ANO je prý proti tomu, aby získávání dotací pro zemědělce bylo navázáno na ekologické prvky. Zajímá mě proč jste proti? Vychází to z nějakého průzkumu, který dělal irozhlas. Na jednu stranu mi to přijde docela logické, ale nevím teda, co je těmi ekologickými prvky myšleno a zas je fakt, ž...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vláda schválila návrh zákona, který zavádí definici domácího násilí

10:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vláda schválila návrh zákona, který zavádí definici domácího násilí

Legislativní návrh zákona, kterým se mění občanský zákoník a další zákony v souvislosti s potíráním …