Policie ČR: Další čtyřnozí parťáci putují k novým pánům

21.11.2022 15:16 | Tisková zpráva

Služební čtyřnozí parťáci putují celkem do šesti krajských ředitelství, kde budou sloužit. Novým štěňátkům psovodi teď rozvíjejí jejich vlohy, aby je v následujícím období mohli cvičit k budoucí specializaci.

Policie ČR: Další čtyřnozí parťáci putují k novým pánům
Foto: Policie ČR
Popisek: Policie ČR, logo.

Mohou se stát služebními psy specialisty na detekci omamných a psychotropních látek, detekci výbušnin, akcelerantů, zbraní a jejich částí nebo pátracími psy. Provádějí všechny potřebné činnosti podle požadavků útvarů, počínaje prací na místě trestného činu a v jeho okolí přes vyžádání na zákroky při signálech k ochraně objektů a narušení veřejného pořádku až k plánovanému výkonu služby a k preventivní činnosti v místech možnosti páchání trestných činů.

policie

Nestačí jen pejsky odchovat, ale psovodi se musí se psy připravovat k plnění důležitých úkolů. Výchova psa od štěněte je na samotném psovodovi a nápomocí jsou mu také výcviková střediska. Psovodi v jednotlivých typech kurzů absolvují výcvik v délce několika týdnů. Přejeme všem pejskům a psovodům mnoho společných služebních let.

Video najdete ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomio Okamura byl položen dotaz

Nemáte krátkou paměť?

Když se ohlédnete do naší minulosti, tak spousta lidí, včetně mužů raději emigrovala, než aby šla bojovat nebo se podřídili režimu. A myslím, že by se stejně zachovala řada lidí i teď a je to pochopitelné. Opravdu myslíte, že je to důvod k tomu ukončit podporu Ukrajině? A vy byste ty bojeschopné Ukr...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Novela atomového zákona pomůže urychlit výstavbu nových jaderných bloků

10:17 Úřad vlády: Novela atomového zákona pomůže urychlit výstavbu nových jaderných bloků

Rychlejší výstavba nových jaderných bloků a také snazší povolovací procesy při zavádění malých modul…