Policie ČR: Další policisté vyrazili do zahraničí

03.11.2016 13:36

V pondělí dopoledne se genmjr. Tomáš Tuhý osobně rozloučil s policisty, kteří jedou pomáhat s ochranou schengenské hranice do Makedonie a Srbska.

Policie ČR: Další policisté vyrazili do zahraničí
Foto: Policie ČR
Popisek: Policie ČR, logo.

Slavnostního odjezdu z Policejní akademie v Praze se kromě policejního prezidenta zúčastnil i J. E. Pascal Stojcheski, velvyslanec Republiky Makedonie a velvyslankyně Republiky Srbsko, J. E. Vera Mavrič.

Čtyřicet policistů tvoří již šestý kontingent, který bude chránit hranice mezi Makedonií a Řeckem v okolí města Gevgelije. Sloužit budou v běžných uniformách a vždy ve společných hlídkách s makedonským kolegou. Novou zemí, ve které budou čeští policisté působit, je Srbsko. Patnáct českých policistů bude plnit obdobné úkoly jako jejich kolegové v Makedonii. 

Před slavnostním odjezdem obou kontingentů se policejní prezident setkal také s devadesátkou policistů, kteří se vrátili z působení v Maďarsku a Makedonii. Během krátkého setkání jim poděkoval za jejich práci a reprezentaci České republiky. Velkou vděčnost za nasazení českých policistů v rámci migrační krize a zejména v Maďarsku, vyslovil i David Szestai, zástupce maďarského velvyslanectví v Praze.

Aktivní působení Policie ČR v zahraničí bude s největší pravděpodobností pokračovat i v příštím roce. Během tohoto roku bylo do ochrany schengenské hranice zapojeno více než 400 policistů z celé republiky. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo zahraničí: První Národní rozvojový den v Černínském paláci

13:21 Ministerstvo zahraničí: První Národní rozvojový den v Černínském paláci

Ve čtvrtek 25. dubna se na Ministerstvu zahraničních věcí uskuteční historicky první Národní rozvojo…