Policie ČR: Do sbírky se zapojili nejen policisté z celé republiky

01.03.2016 8:37

Berounští policisté předali nasbíraná víčka rodině nemocného Vládíka

Policie ČR: Do sbírky se zapojili nejen policisté z celé republiky
Foto: policie.cz
Popisek: Policie ČR

Berounští policisté z oddělení hospodářské kriminality zahájili v loňském roce sbírku plastových víček od PET lahví. Hlavní iniciátorkou je kolegyně z tohoto oddělení, která se prostřednictvím své kamarádky dozvěděla o rodině nemocného chlapce. Jeho osud jí nebyl lhostejný a rozhodla se oslovit ostatní kolegy. Jedenáctiletý Vládík trpí od narození svalovou dystrofií. Finanční prostředky z výkupu víček použije rodina na nákup pomůcek, které jsou pro nemocného chlapce velice potřebné ke zkvalitnění jeho života.

Původně byli osloveni ostatní policisté v rámci Středočeského kraje s žádostí o připojení se do této sbírky s nabídkou, že se do sbírky může zapojit i široká veřejnost. V okamžiku, kdy jsme o této akci informovali prostřednictvím různých médií včetně televizních reportáží, se zvedla obrovská vlna solidarity. Do Berouna putovala víčka z celé České republiky. Víčka posílali nejen policisté, ale také občanští zaměstnanci PČR, soukromé subjekty, ale také samotní jednotlivci z různých míst.

V rámci našeho regionu se připojili žáci ze Základní školy Tmaň, Turistický oddíl TJ Lokomotiva Beroun, občané obce Běštín, jejíž starostka místo vstupného na předvánoční večírek konaný v jejich obci vyhlásila sbírku víček jako vstupné. Občané našeho okresu přinášeli víčka na sběrné místo Územního odboru PČR Beroun. Přicházely balíky od občanů nebo společností z různých okresů a krajů, přispěli například i lidé z České Třebové. Televize Prima podpořila naší sbírku a samotný reportér, který odvysílal reportáž a navštívil rodinu nemocného Vládíka, přivezl několik pytlů nasbíraných víček od zaměstnanců této televize. Reportér TV Barrandov rovněž navštívil rodinu a reportáží o Vládíkovi odvysílal hned několik. Po odvysílání těchto reportáží zastavovali lidé policisty z Berouna a předávali víčka přímo jim. Na Obvodní oddělení Beroun přišel dokonce manželský pár, který na základě televizní reportáže, kde se o Vládíkovi dozvěděl, přinesl stavebnici Lego a model autíčka. Obdrželi jsme i několik dopisů od dětí, které Vládíkovi drží palce a děti z Turistického oddílu TJ Lokomotiva Beroun mu dokonce vyrobily diplom. Ozvali se také lidé, kteří chtěli přispět finanční částkou, těm byl předán kontakt na rodiče Vládíka.

Jelikož kapacita našeho sběrného místa je již nedostačující a nasbíraných víček je skutečně velké množství, rozhodli se policisté tuto část víček předat rodině Vládíka. Na 25. února 2015 domluvili schůzku v místě bydliště, kam tato víčka převezou a předají. Zároveň všechny ostatní věci, které jsou výše zmiňovány.

Ve sbírce však budeme i nadále pokračovat, protože je stále dost policistů a ostatních občanů a organizací, kteří sbírají dál a celou věc podporují. Nově se do sbírky přidají také malí hokejisté z HC Berounští medvědi, kteří nás již oslovili.

Sběrné místo zůstává na Územním odboru v Berouně, kam lidé mohou víčka posílat. Na adresu Tyršova 1635, Beroun, PSČ 266 01. Policisté v rámci vnitřní pošty PČR.

Všem lidem, kteří naší sbírku podpořili a dál podpoří, srdečně děkujeme a vážíme si jejich zájmu.

Zároveň si vážíme všech, kterým v dnešní uspěchané době není lhostejný osud jiných lidí, a že se v naší společnosti najde obrovské množství těch, kteří nejen chtějí, ale i pomáhají druhým.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…