Policie ČR: Dotační podvod a poškození finančních zájmů EU

21.05.2020 12:31

Detektivové Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (NCOZ) v těchto dnech zahájili trestní stíhání dvou fyzických osob pro zločiny dotačního podvodu a poškození finančních zájmů Evropské unie.

Policie ČR: Dotační podvod a poškození finančních zájmů EU
Foto: Policie ČR
Popisek: Policie ČR, logo.

Trestných činů se tyto osoby měly dopustit v souvislosti s plánovanou výstavbou vědeckotechnického parku v Ústeckém kraji. V žádosti o poskytnutí dotace adresované Ministerstvu průmyslu a obchodu České republiky měly uvést nepravdivé a zkreslené údaje a některé podstatné údaje zamlčet.

Na základě předložených nepravdivých informací se v roce 2013 čerpání dotace ze strukturálních fondů EU a ze státního rozpočtu ČR podařilo zrealizovat. České republice tak měla být způsobena škoda ve výši téměř 300 milionů Kč. Při rozkrývání trestné činnosti policisté NCOZ úzce spolupracovali s Finančním analytickým úřadem. V případě pravomocného rozsudku hrozí obviněným trest odnětí svobody až na deset let. Trestní stíhání je vedeno na svobodě.

Není vyloučeno, že v průběhu vyšetřování dojde k obvinění dalších osob. Kauzu dozoruje Vrchní státní zastupitelství v Praze.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

JCCR: V oblasti cestovního ruchu musíme zabrat, sousedé nám ubíhají mílovými kroky

19:15 JCCR: V oblasti cestovního ruchu musíme zabrat, sousedé nám ubíhají mílovými kroky

“Na čem nám ujíždějí sousedé” bylo tématem 8. ročníku největší konference cestovního ruchu v České r…