Policie ČR: Kurz antikonfliktních týmů

16.10.2018 16:11

Ukrajinští policisté a zástupci Poradní mise Evropské unie pro Ukrajinu se zúčastnili Kurzu další odborné přípravy pro členy antikonfliktních týmů Policie ČR v Brně

Policie ČR: Kurz antikonfliktních týmů
Foto: Policie ČR
Popisek: Policie ČR, logo.

Ve dnech 8. – 10. října 2018 se zúčastnilo 5 ukrajinských policistů z řad Národní policie Ukrajiny spolu se 2 zástupci Poradní mise Evropské Unie pro Ukrajinu (dále jen „EUAM UA“) Kurzu další odborné přípravy pro členy antikonfliktních týmů (dále jen „AKT“) Policie ČR v Brně. Projekt Bezpečnostní rozvojové spolupráce s Ukrajinou v oblasti „AKT“ byl schválen prvním náměstkem ministra vnitra JUDr. Ing. Jiřím Nováčkem.

Ředitelství služby pořádkové policie ve spolupráci (dále jen „ŘSPP“) s Útvarem policejního vzdělávání a služební přípravy, Vzdělávací zařízení Brno a Odborem mezinárodní spolupráce a EU MV ČR, pořádali již celkově 19. kurz tohoto typu. Úvodní den zahájil ředitel Vzdělávacího zařízení Brno plk. Mgr. Pavel Novotný a zástupce ŘSPP plk. Ing. Martina Aišmanová.

Ukrajinští zástupci měli možnost přihlížet školení a výcviku členů „AKT“. Nahlédli tak na způsob a styl školení této složky v českých podmínkách.  Za účasti kompletního multidisciplinárního lektorského týmu se zúčastnili společného cvičení se Speciální pořádkovou jednotkou Krajského ředitelství Jihomoravského kraje v rámci modelových situací.

Přijetí ukrajinské delegace navazuje na sérii úspěšných výjezdů českých lektorů na Ukrajinu v letech 2016 – 2018, kdy se ve spolupráci s EUAM UA podařilo vyškolit na 120 lektorů a Národní policie Ukrajiny si již nyní dokáže sama školit další policisty AKT.

Během závěrečné zpětné vazby z kurzu, sdělila koordinátorka „AKT“ v Kyjevě paní Viktorie AZAROVA: „Tým v Kyjevě je aktuálně složen ze 70 členů a ročně absolvuje až několik stovek bezpečnostních opatření. Celkově je tento koncept rozšířen do celkem 7 regionů Ukrajiny. Čeští policisté byli vůbec první, kteří nám od revoluce v roce 2014, předali know-how v oblasti „AKT“.

V Kyjevě dokonce vznikl profesionální „AKT“, což bylo doposud známo pouze ve skandinávských zemí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

22:03 Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

Počínaje prvním březnovým pondělím začala Česká pošta na vybraných poštách testovat inovované stejno…