Policie ČR: Objasnění vraždy policisty

20.11.2017 12:05

Detektivové Národní centrály proti organizovanému zločinu SKPV, expozitury Olomouc, vyšetřují případ trestného činu vraždy, ke kterému došlo počátkem roku 2015.

Policie ČR: Objasnění vraždy policisty
Foto: Policie ČR
Popisek: Policie ČR, logo.

Obětí se stal příslušník Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje. Muž obviněný ze spáchání tohoto trestného činu je v současné době již ve výkonu trestu odnětí svobody pro jinou trestnou činnost. 

V únoru 2015 bylo nalezeno tělo mladého muže bez známek života v olomoucké místní části Černovír. Přivolaný lékař konstatoval smrt a vyjádřil hypotézu, že dotyčný muž patrně spáchal sebevraždu oběšením. Případ byl tak na samém počátku prověřován jako sebevražda.

Na základě shromážděných poznatků a důkazů vyvstalo později podezření, že k úmrtí policisty došlo v důsledku konání jiné osoby. Tato osoba měla přesvědčit dotyčného, aby spáchal demonstrativní sebevraždu s tím, že se mu nic nemůže stát, protože mu bude okamžitě poskytnuta pomoc. Nestalo se tak. Třiatřicetiletý muž se oné únorové noci měl dívat, jak jeho oběť umírá.

Případu se ujali detektivové z olomoucké expozitury NCOZ SKPV a v minulých dnech obvinili třiatřicetiletého muže ze spáchání zvlášť závažného trestného činu vraždy podle § 140 odst. 2 trestního zákoníku.  Obviněný je v současné době již ve výkonu trestu odnětí svobody pro jinou trestnou činnost. Protože se pokusil ovlivňovat svědky tohoto skutku (vraždy), uložil mu soud omezení, která mu v tom mají do budoucna zabránit. Vyšetřování případu dozoruje olomoucká pobočka Krajského státního zastupitelství v Ostravě.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

19:02 Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

Celní úřad pro Pardubický kraj upozorňuje na podvodná jednání a žádá veřejnost o obezřetnost při výz…