Policie ČR: Personální změny k 1. 7. 2020

29.06.2020 16:41

K 1. červenci 2020 dojde v rámci Policie ČR k několika personálním změnám.

Policie ČR: Personální změny k 1. 7. 2020
Foto: Policie ČR
Popisek: Policie ČR, logo.

Na vlastní žádost odchází z postu náměstka policejního prezidenta pro službu kriminální policie a vyšetřování plk. Jaroslav Vild. Po více než třech letech na uvedené pozici požádal plk. Vild policejního prezidenta o převedení na uvolněné služební místo ředitele Krajského ředitelství PČR Plzeňského kraje. Řízením úseku náměstka policejního prezidenta pro SKPV bude po dobu výběrového řízení pověřen současný ředitel Úřadu služby kriminální policie a vyšetřování plk. Pavel Krákora. Toho v čele ÚSKPV po dobu nepřítomnosti nahradí současný náměstek ředitele KŘP Plzeňského kraje plk. Luděk Fiala.

„Jsem si vědom toho, že každá změna na vrcholných pozicích Policie ČR vyvolává řadu reakcí a diskusí. Vždy tomu tak bylo a vždy tomu tak bude. Osobně jsem rád, že všichni jmenovaní zůstávají nadále součástí Policie ČR a své nové zařazení vnímají jako přirozený vývoj svojí profesní kariéry. Jaroslavu Vildovi děkuji za odvedenou práci na policejním prezidiu a v novém působišti mu přeji hodně štěstí „ , řekl policejní prezident brig. gen. Jan Švejdar.

Ke změně došlo také na pozici ředitele Kanceláře policejního prezidenta, kterou po více než devíti letech opouští kancléř posledních 4 policejních prezidentů, plk. Miloš Bednařík. Nabídku stát se ředitelem vzdělávacího zařízení PČR v Holešově přijal jako novou výzvu a také možnost návratu do svého domovského kraje na jižní Moravě. Po dobu výběrového řízení povede kancelář policejního prezidenta plk. Jiří Trojáček, který značnou část svého služebního života strávil v policejní diplomacii, jako styčný důstojník na Balkáně.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

13:04 ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

Už jen necelý měsíc mohou žáci základních a středních škol posílat videa do soutěže „Vím proč“ o nej…