Policie ČR: Pražští policisté zadrželi 32letého cizince

10.05.2020 8:40

Muž se dle informací německé policie pokusil na území SRN zavraždit svoji partnerku.

Policie ČR: Pražští policisté zadrželi 32letého cizince
Foto: Policie ČR
Popisek: Policie ČR, logo.

Pražští policisté včera krátce po 19. hodině na 41. kilometru dálnice D1 ve směru do Brna zadrželi 32letého cizince, který se měl dle informací německé policie pokusit na území SRN zavraždit svoji partnerku. Po tomto činu z místa utekl i se společným 1,5letý dítětem. Informace o pohybu muže jsme obdrželi od německých kolegů krátce po 18. hodině a dle operativního šetření bylo zjištěno, že muž překročil státní hranici na přechodu Krásný Les v Ústeckém kraji v 17:48 hodin, nicméně v tuto dobu ještě nefiguroval v centrálních (mezinárodních) informačních systémech jako osoba, po které se pátrá. Okolnosti, jak vstoupil na naše území, šetří z našeho vlastního podnětu GIBS.

Při zadržení muže nebyl nikdo zraněn a v současnosti ve věci probíhají prvotní úkony včetně zadokumentování jeho pohybu po České republice. V následném řízení bude s největší pravděpodobností na základě evropského zatýkacího rozkazu vydán do Spolkové republiky Německo. O osudu malého chlapce rozhodne příslušný Orgán sociálně právní ochrany dětí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ÚOHS: SC Czech může posílit v oblasti kovodělného průmyslu

16:46 ÚOHS: SC Czech může posílit v oblasti kovodělného průmyslu

Úřad pro ochranu hospodářské soutěže povolil ve zjednodušeném řízení spojení soutěžitelů, v jehož dů…