Policie ČR: První česko-rakouské cvičení potvrdilo, že si dokážeme vypomáhat

21.09.2017 17:17

Přes dvě stovky nasazených policistů, psovodi se služebními psy, antikonfliktní týmy, mobilní operační středisko, ale i policejní vrtulník byl nasazen v rámci dvoudenního cvičení s Rakouskem. Cvičení pobíhalo od 19. - 20. září v příhraniční oblasti mezi Jihočeským krajem a Horním Rakouskem.

Policie ČR: První česko-rakouské cvičení potvrdilo, že si dokážeme vypomáhat
Foto: Policie ČR
Popisek: Policie ČR, logo.

Hlavním bodem této akce byl společný zásah proti českým a rakouským fotbalovým fanouškům, kterému přihlížel i náměstek policejního prezidenta pro ekonomiku brig. gen. Petr Petřík a ředitel KŘP Jihočeského kraje plk. Luděk Procházka v rakouské obci Bad Leonfelden. Ve zbylém čase se pak policisté věnovali přeshraničnímu pronásledování vozidla, kdy použili i zastavovací pás.

„Cílem cvičení bylo především prohloubení spolupráce policejních složek obou států s důrazem na procvičení přeshraničního pronásledování, přeshraničního odvrácení nebezpečí a procvičení společného zásahu. Tento cíl jsme naplnili a těším se na další skvělou spolupráci,“ uvedl brig. gen. Petr Petřík.

Dne 1. května 2016 vstoupila v platnost Smlouva mezi Českou republikou a Rakouskou republikou, kterou se mění a doplňuje Smlouva mezi Českou republikou a Rakouskou republikou o policejní spolupráci. Bezpečnostním složkám zúčastněných zemí tak přináší celou řadu nových oprávnění, která mohou aplikovat ve vzájemné spolupráci či samostatně na výsostném území druhého státu.

Přípravou cvičení bylo na rakouské straně pověřeno Zemské policejní ředitelství Horního Rakouska, za českou stranu pověřilo Policejní prezidium ČR Krajské ředitelství policie Jihočeského kraje.

Děkujeme všem policistům, figurantům a dalším účastníkům za skvěle odvedenou práci.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomio Okamura byl položen dotaz

Fakt si myslíte, že jsou Ukrajinci nacisti?

Proto, že se brání a brání svou zem nebo proč? Vy byste ČR nebránil, kdyby bylo potřeba? A nejsou Ukrajinci spíš hrdinové?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: V Temelíně začali s modernizací řízení důležitých bezpečnostních systémů

14:46 ČEZ: V Temelíně začali s modernizací řízení důležitých bezpečnostních systémů

Nový systém bude řídit důležitou část dieselgenerátorů, které slouží jako klíčový záložní zdroj elek…