Policie ČR: Reakce na seriál „Policie v akci“

16.10.2017 19:46

Policie ČR na seriálu vysílaném FTV Primou žádným způsobem nespolupracovala.

Policie ČR: Reakce na seriál „Policie v akci“
Foto: Policie ČR
Popisek: Policie ČR, logo.

S ohledem na celou řadu dotazů k nově vysílanému seriálu s názvem „Policie v akci“, který se na obrazovkách FTV Prima poprvé objevil v pondělí 9. října, uvádíme, že Policie ČR se na tvorbě seriálu žádným způsobem nepodílela. Zároveň bychom chtěli uvést, že kvitujeme záměr producentů seznámit veřejnost s každodenní a mnohdy nelehkou policejní prací, nicméně v tomto formátu „reality show“ jej nemůžeme akceptovat. Stejně tak se neztotožňujeme s postupy herců - policistů, které nejsou v souladu s právními předpisy, ani s běžnou praxí, a často jsou uměle vyhrocené.

S ohledem na skutečnost, že podle tvůrců projektu v seriálu mají figurovat skuteční policisté, začal se celou záležitostí zabývat odbor vnitřní kontroly Policejního prezidia ČR. Podle prvotního zjištění policisty v seriálu ztvárňují jak skuteční policisté, tak i civilisté. Kontrolní pracovníci zároveň zjistili, že policisté tuto „uměleckou činnost“ provozovali v době svého osobního volna. Odbor vnitřní kontroly se celou záležitostí i nadále zabývá, prozatím bez konkrétních závěrů.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ombudsman: Po zvýšení příspěvku na péči je nutné zajistit i jeho pravidelnou valorizaci

22:04 Ombudsman: Po zvýšení příspěvku na péči je nutné zajistit i jeho pravidelnou valorizaci

Zvýšení příspěvku na péči, které v pátek odsouhlasila Poslanecká sněmovna, se nevztahuje na nejnižší…