Policie ČR: Sousoší v Osečné přišlo o meč

26.07.2016 7:34

V době od 15. do 24. července poškodil neznámý vandal sousoší "U tří svatých" v obci Osečná na Českodubsku.

Policie ČR: Sousoší v Osečné přišlo o meč
Foto: Policie ČR
Popisek: Policie ČR, logo.

Českodubští policisté nyní pátrají po neznámém vanadalovi, který v době od 15. do 24. července 2016 poškodil na okraji obce Osečná sousoší "U tří svatých". Jedná se o sousoší tří svatých Heleny, Jana a Pavla, vysoké 380 cm, umístěné na podstavci. Neznámý vandal nezjištěným způsobem poškodil - ulomil meč umístěný u prostřední sochy v sousoší, jehož poškozený díl zůstal položený u nohou sochy. Škoda byla obcí předběžně vyčíslena na 15 tisíc korun.

Policisté nyní případ šetří jako přečin poškození cizí věci, za který v případě dopadení hrozí pachateli až roční trest vězení. V tuto chvíli se obracíme na veřejnost, zda si někdo z tamních občanů nevšiml v inkriminovanou dobu u sousoší osob, či osoby, které by se zde chovaly nevhodným způsobem. Veškeré informace k případu je možné předávat policistům prostřednictvím bezplatné tísňové linky 158 nebo přímo policistům na obvodní oddělení Český Dub.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hejtman Půta: Rezignovat na funkci se nechystám

17:17 Hejtman Půta: Rezignovat na funkci se nechystám

Tiskové prohlášení hejtmana Martina Půty k tzv. kauze Liberec