Policie ČR: Speciální pořádková jednotka opět prokázala své kvality ve vodním záchranářství

26.06.2016 20:41

Fantastické první místo obsadila Speciální pořádková jednotka PČR Krajského ředitelství Moravskoslezského kraje v soutěži ve vodním záchranářství, která se konala na vodním díle Slezská Harta, v blízkosti soutoku řeky Moravice a Černého potoka.

Policie ČR: Speciální pořádková jednotka opět prokázala své kvality ve vodním záchranářství
Foto: Policie ČR
Popisek: Policie ČR, logo.

Tato prestižní soutěž se konala již po osmnácté a organizátoři akce ani letos soutěžícím nijak neusnadnili boj o vítězství. V osmi velmi náročných disciplínách museli prokázat nejen fyzickou připravenost, ale také umění zvládání techniky jízdy s motorovým člunem a v neposlední řadě také znalosti a dovednosti z oboru zdravotnictví, a to s časovou dotací padesáti minut.

Akce se letos zúčastnilo celkem dvaadvacet týmů z celé České republiky a také Polska. Své sily zde poměřili nejen policisté, ale také vybraní zástupci z řad Hasičského záchranného sboru.

Začátek soutěže byl odstartován skokem do chladné vody Slezské Harty a uplaváním několika desítek metrů ke člunu. Zde na soutěžící čekal první úkol v podobě záchrany tonoucího z vody, u kterého bylo nutno provést resuscitaci. Následoval hod záchrannou pomůckou na cíl a technika jízdy s motorovým člunem, se kterým soutěžící prováděli slalom, couvání a otáčení se v simulované garáži. Nově zařazenou disciplínou pak bylo zvládnutí lezecké techniky. Poté soutěžící prokazovali své znalosti a dovednosti v oboru zdravotnictví, kdy zraněnému poskytli první pomoc včetně jeho transportu a předání zdravotnické záchranné službě k následnému ošetření. Poslední úkol v sobě skrýval záchranu tonoucího pomoci jeho tažení ke břehu, kde byla časomíra zastavena.

Gratulace a uznání patří také stříbrným medailistům, loňským vítězům, a to čtyřčlennému týmu Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje z Karviné. Bronzový stupínek obsadil Hasičský záchranný sbor Moravskoslezského kraje Nový Jičín.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hospodářská komora: Podnikatelé a obce doporučují místo vracení PET lahví v obchodech využít síť žlutých popelnic

10:17 Hospodářská komora: Podnikatelé a obce doporučují místo vracení PET lahví v obchodech využít síť žlutých popelnic

Pokud by se povedlo zavést v Česku moderní zálohovací systém na PET lahve s využitím QR kódu, občané…