Policie ČR: Svod mladých služebních psů

12.12.2022 22:11 | Tisková zpráva

Cílem svodu je komplexní posouzení předvedených mladých a vykoupených psů.

Policie ČR: Svod mladých služebních psů
Foto: Policie ČR
Popisek: Policie ČR, logo.

Na Chovatelské stanici v Prackovicích nad Labem se ve dnech 7. - 11. 11. 2022 uskutečnil svod mladých služebních psů PČR. Posuzován je vývoj předvedeného jedince a případné vady. 

Anketa

Kterého kandidáta nejvíc NECHCETE ve 2. kole volby prezidenta?

13%
66%
21%
hlasovalo: 35224 lidí
Jejich fyzická i psychická vybavenost a povahové vlohy. Služebním mladým psům i fenám byla provedena kontrola chrupu. Kontroluje se správný skus a plnochrupost, tedy zda nějaký ten zoubek nechybí nebo naopak nepřebývá. Dále čekalo psy a feny měření kohoutkové výšky. Kohoutek je místo, kde krk přechází ve hřbet a tvoří jej vrcholy lopatkových kostí a trny páteřní.

Po posouzení statickém následuje předvedení pejska v pohybu. Psi i fenky se předvedli jak v kroku, tak v klusu. Rychlost pohybu by měla být taková, aby se pes opět předvedl co nejpřirozeněji. Jako poslední část svodu je prověrka povahy. 

Všichni účastníci byli se svodem mladých policejních psů a fen velmi spokojeni, i díky perfektní organizaci průběhu svodu, ale i zázemí a občerstvení pro psovody po celý průběh konání svodu. Nejlepší psi a feny byli oceněni v závěru jednotlivých dnů.

Vyhodnocení svodu mladých služební psů PČR dává relativně seriózní přehled o celkové úrovni chovu plemen u Policie České republiky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

odškodnění

Pane poslanče, dobrý den, co si myslíte o tom, za jakých podmínek chce Praha poskytnout pozůstalým po obětech střelby na FF finanční pomoc? Já si troufnu říci, že je to až nehumánní, a že je celý ten dotazník je jen zástěrkou, jak nepomoci. Zajímalo by mě taky, zda nějaké odškodnění vyplatil stát? M...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

TA ČR: Vyhlášení výsledků 11. veřejné soutěže, PP2 „Nováčci”

7:44 TA ČR: Vyhlášení výsledků 11. veřejné soutěže, PP2 „Nováčci”

Technologická agentura České republiky (dále jen „TA ČR”) vyhlašuje výsledky jedenácté veřejné soutě…