Policie ČR: Vyjádření k personálním změnám v souvislosti s kauzou Vidkun

18.10.2015 18:15

Náměstek policejního prezidenta pro Službu kriminální policie a vyšetřování Policejního prezidia ČR na tiskové konferenci uvedl první personální změny, které se odehrály u Policie ČR v souvislosti s kauzou Vidkun.

Policie ČR: Vyjádření k personálním změnám v souvislosti s kauzou Vidkun
Foto: policie.cz
Popisek: Policie ČR

Změny se prozatím týkají čtyř policistů.

„Policejní prezident brig. gen. Tomáš Tuhý požádal Útvar pro odhalování organizovaného zločinu, aby nám sdělil, kteří konkrétní policisté jsou v rámci kauzy Vidkun v postavení obviněných. V současné době jsou v postavení obviněného dva policisté z Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje. Tito policisté jsou zároveň stíháni vazebně. Vzhledem k tomu, že jsou stíháni vazebně, další opatření v rámci zákona o služebním poměru by byly neadekvátní a mohly by zkomplikovat budoucí řešení právě v oblasti personální a kázeňské. Pokud se postavení těchto policistů změní, tedy pokud budou propuštěni z vazby, lze předpokládat, že tito policisté budou tzv. postaveni mimo službu.

Za druhé: policista, který patří do mé kázeňské pravomoci, mě včera požádal o propuštění ze služebního poměru. Na základě zvážení všech okolností jsem jeho žádosti vyhověl.

Za třetí: ředitel jednoho z celorepublikových útvarů mě informoval, že jeden z jeho podřízených, vyšší policejní důstojník, požádal o přemístění v rámci policie na jiný útvar a tomuto opatření bylo vyhověno.

To jsou opatření, která se týkají čtyř policistů, kterých se dotýká tato kauza. Vedení Policie ČR bude tento případ dál sledovat, a to ve spolupráci s Útvarem pro odhalování organizovaného zločinu a Vrchním státním zastupitelstvím v Olomouci, které kauzu dozoruje. Lze důvodně předpokládat, že vedení policie přijme další organizační a personální opatření, o kterých vás budeme včas informovat.

Na závěr mi dovolte poděkovat všem policistkám a policistům, kteří se podílejí na vyšetřování zmíněného případu, zejména pak policistkám a policistům Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu,“ řekl plk. Zdeněk Laube.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nadace ČEZ: V obci Plchovice obnovili ovocný sad

13:04 Nadace ČEZ: V obci Plchovice obnovili ovocný sad

Výsadbou nových stromů v obci Plchovice obnoví sad, který zde byl původně. A nejen to, nové stromy b…