Policie ČR přijala první opatření

15.11.2015 9:59

Reakce nastala hned v pátek v noci.

Policie ČR přijala první opatření
Foto: policie.cz
Popisek: Policie ČR

Ještě v průběhu noci na sobotu přijala Policie České republiky první opatření v souvislosti s tragédii, která se odehrála v Paříži. Posilujeme dohled například v obchodních centrech s nepřetržitým provozem, na letištích s mezinárodním provozem, znásobili jsme také hlídky u Zastupitelského úřadu Francie. V pohotovosti jsou mimo jiné složky také kriminalisté Úřadu pro odhalování organizovaného zločinu, do jejichž působnosti patři Národní kontaktní bod pro terorismus. Toto pracoviště se zabývá sběrem, vyhodnocováním dat k osobám důvodně podezřelým z napojeni na teroristické organizace.

Spolupracujeme s bezpečnostními orgány u nás i v zahraničí a důkladně vyhodnocujeme hrozby, které by mohly plynout z terorismu vůči České republice, přizpůsobujeme se situaci. Nic konkrétního nesvědčí o tom, ze by nám hrozil podobný útok jako ve Francii. Nicméně jsme v pohotovosti a nic nepodceňujeme.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…