Policie ČR ve službě otestuje další vozidlo BMW

14.05.2017 10:32

Ve středu 10. května v odpoledních hodinách se v showroomu společnosti Invelt v pražských Stodůlkách uskutečnilo oficiální předání vozidla BMW i8, které poskytla společnost BMW Group ČR do dočasného užívání Policii České republiky bezplatně.

Policie ČR ve službě otestuje další vozidlo BMW
Foto: Policie ČR
Popisek: Policie ČR, logo.

Nové hybridní sportovní vozidlo v policejním provedení si od vedoucí divize Jany Dvořákové slavnostně převzal ředitel služby dopravní policie plk. Tomáš Lerch spolu s ředitelem Krajského ředitelství policie Jihomoravského kraje plk. Leošem Tržilem.

„Jsem velmi rád, že společnost BMW Group umožnila Policii České republiky vyzkoušet a otestovat tento typ vozidla s alternativním pohonem, které již využívají bezpečnostní sbory v mnoha dalších zemích celého světa,“ řekl ředitel dopravní policie.

Společný projekt je navržen stejně jako u prvních zapůjčených vozidel BMW i3 jako zápůjčka na dobu šesti měsíců nebo do ujetí 20 000 kilometrů (podle toho, co nastane dříve).

„Zapůjčené luxusní vozidlo mohou řidiči již od zítřejšího dne vídat na dálnicích v Jihomoravském kraji, kde bude využíváno policisty z dálniční policie,“ dodal ředitel Krajského ředitelství Jihomoravského kraje plk. Leoš Tržil.

BMW i8 je sportovním vozem budoucnosti, který kombinuje přeplňovaný zážehový tříválec 1,5 litru pohánějící kola zadní nápravy a elektromotor vpředu. Celkový výkon hnací soustavy činí 266 kW/362 k. Zásluhou unikátní konstrukce LifeDrive, kombinující nosnou strukturu z uhlíkových kompozitů a hliníkové pomocné rámy vpředu a vzadu, vykazuje tento unikátní plug-in hybridní automobil pohotovostní hmotnost jen 1485 kg. Díky tomu je schopen z klidu na 100 km/h zrychlit během pouhých 4,4 sekundy. V kombinovaném evropském cyklu měření spotřeby přitom vykazuje pouhých 2,1 l/100 km, což odpovídá produkci 49 gramů CO2 na ujetý kilometr. Celková hodnota vozu činí 4 mil. Kč.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…