Policie: Třetí kontingent se vrátil z Makedonie

04.08.2016 14:12

V pondělí 1. srpna ve večerních hodinách se vojenským speciálem vrátilo čtyřicet českých policistů ze třetí makedonské mise, na které pobývali od 20. června tohoto roku. Protože v tu dobu makedonská armáda začala postupně předávat ochranu hranic makedonské policii a ta nebyla personálně schopna tuto činnost převzít a ochranu hranic zajistit, požádalo makedonské Ministerstvo vnitra o navýšení počtu českých policistů z původních 27 na 40.

Policie: Třetí kontingent se vrátil z Makedonie
Foto: Policie ČR
Popisek: Policie ČR, logo.

Vzhledem k tomu, že zde byla možnost přepravy vojenským speciálem, policejní prezident genmjr. Tomáš TUHÝ rozhodl o jeho využití, neboť kvitoval především značnou finanční úsporu oproti dopravě vozidly. Zároveň policejní prezident uvedl: „Jsem rád, že se všichni policisté v pořádku vrátili domů ke svým rodinám, a těší mě, že v rámci mezinárodní spolupráce mají čeští policisté stále vysoký kredit a opět doslova a do písmene naplnili heslo Pomáhat a chránit.“

Kontingent na 24. základně dopravního letectva v Praze – Kbelích v 18 hodin večer osobně přivítal 1. náměstek policejního prezidenta plk. Mgr. Martin VONDRÁŠEK, který všem poděkoval za jejich práci. Mimo jiné uvedl: „Považuji za naprostou samozřejmost, že v rámci ochrany hodnot Evropy a vnější hranice pomáháme státům, které pomoc potřebují.“ Zároveň se během již neformálního sezení s kontingentem zajímal o podmínky jejich služby v Makedonii, organizaci jejich vyslání, logistické zabezpečení, vozový park v místě výkonu služby, úroveň spolupráce s místní policií apod.

Svému kontingentu poděkoval i jeho velitel kpt. Marek CHROBOK, který na setkání s panem náměstkem Vondráškem uvedl: „Osobně mi pan velvyslanec a konzul v Makedonii poděkovali a sdělili, že policisté České republiky patří ke špičce a makedonská strana je s nimi velmi spokojenáJá musím říci, že i my jsme byli spokojeni, především co se týká celkového vybavení, jako například ochranných pomůcek, dezinfekcí, jednorázových pout a tak podobně, neboť v porovnání se zahraničními kolegy jsme měli všeho dost a v té nejlepší kvalitě.

Od února 2016 se na třech misích v Makedonii vystřídala už bezmála stovka příslušníků Policie ČR.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hospodářská komora: Podnikatelé a obce doporučují místo vracení PET lahví v obchodech využít síť žlutých popelnic

10:17 Hospodářská komora: Podnikatelé a obce doporučují místo vracení PET lahví v obchodech využít síť žlutých popelnic

Pokud by se povedlo zavést v Česku moderní zálohovací systém na PET lahve s využitím QR kódu, občané…