Policii v Moravskoslezském kraji posílí tři desítky nováčků

08.01.2016 21:40

Řady moravskoslezských policistů rozšířilo 28 nováčků, kteří v lednu letošního roku nastoupili do služebního poměru.

Policii v Moravskoslezském kraji posílí tři desítky nováčků
Foto: rep
Popisek: Hejtman Moravskoslezského kraje Miroslav Novák

Do jejich nového profesního života je 7. ledna 2016 přivítal hejtman Moravskoslezského kraje Miroslav Novák spolu s ředitelem krajské policie Tomášem Kuželem a 1. náměstkem hejtmana Josefem Babkou, kteří popřáli novým posilám nejen úspěchy v jejich náročném povolání, ale také návrat ve zdraví z každé služby.

Po absolvování základní odborné přípravy zamíří noví policisté do přímého výkonu služby v Moravskoslezském kraji. „Nejčetnějších posil se dočká Ostrava, na obvodní oddělení a ostravské oddělení hlídkové služby zamířilo 13 nováčků. Stejným dílem, čtyřmi policisty, byla posílena území Frýdeckomístecka, Bruntálska a Karvinska. Dva policisté budou sloužit v řadách novojičínské policie a jeden byl přijat na obvodní oddělení Opava,“ upřesnila policejní mluvčí Gabriela Holčáková s tím, že tentokrát mezi nováčky scházely ženy.

Doplnila, že věkové spektrum nových policistů se pohybuje v rozmezí od 20 do 38 let. V loňském roce dvě stovky zájemců o službu policistů v našem kraji neprošlo pro psychologickou nezpůsobilost.

Průměrná délka služebního poměru moravskoslezských policistů je 14,8 let a nejdéle u nás slouží policisté již 42 let. Průměrný věk policistů našeho kraje je pak 39 let.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kancelář prezidenta republiky: Prezident Petr Pavel navrhl Senátu ústavní soudce

7:23 Kancelář prezidenta republiky: Prezident Petr Pavel navrhl Senátu ústavní soudce

Prezident republiky Petr Pavel předložil podle čl. 84 odst. 2 Ústavy ČR a § 6 zákona č. 182/1993 Sb.…