Policisté se zaměřili na vodní cesty a vodní plochy

12.07.2016 8:02

Celkem 254 zúčastněných policistů na 60 akcích, 435 zkontrolovaných plavidel a 12 zkontrolovaných přístavišť. Tak proběhlo od 27. června do 3. července 2016 bezpečnostní opatření s názvem Voda 2016.

Policisté se zaměřili na vodní cesty a vodní plochy
Foto: Policie ČR
Popisek: Policie ČR, logo.

Společně s pracovníky Státní plavební správy se policisté zaměřili především na odhalování protiprávních jednání v souvislosti s řízením a provozem plavidel na sledovaných a nesledovaných vodních cestách a vodních plochách. Jednalo se zejména o kontrolu plavidel, přístavišť, půjčoven lodí, vodáků, plavců, rybářů, vůdců malých plavidel, požití alkoholických nápojů nebo jiných návykových a psychotropních látek atd.

„Tato akce byla především preventivního charakteru. Společně s paní ředitelkou Státní plavební správy konstatujeme, že stav na vodních plochách v České republice je uspokojivý a chování účastníků plavebního provozu nás mile překvapil,“ uvedl ředitel pořádkové policie plk. Martin Hrinko na dnešní tiskové konferenci.

Při kontrolách plavidel policisté zjistili 33 závad a při kontrolách přístavišť jednu závadu. Celkem udělili pokuty v rámci blokového řízení ve výši 30 000,- Kč a zjistili tři vůdce plavidel pod vlivem alkoholu.

„Velmi děkuji Policii České republiky za společnou akci a doufám, že bude spolupráce i nadále pokračovat,“ uvedla ředitelka Státní plavební správy Mgr. Klára Němcová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

10:04 DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

Pro budovanou linku D a automatizaci stávající linky C Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) plánuje na…