Poliklinika v Opočně bude mít nový rentgen. I díky pomoci kraje

11.03.2015 8:26

Královéhradecký kraj přispěje opočenské poliklinice na nový digitalizovaný rentgen. Samo město Opočno by na jeho nákup nemělo dostatek financí. Čtyřsettisícová dotace od kraje pokryje třetinu z celkové částky.

Poliklinika v Opočně bude mít nový rentgen. I díky pomoci kraje
Foto: Hans Štembera
Popisek: Lékař s pacientem, ilustrační foto

„Nový rentgen je pro existenci lékařských ambulancí v Opočně nepostradatelný. Touto finanční dotací chceme podpořit efektivnost a dostupnost zdravotní péče pro občany města,“ řekla radní Jana Třešňáková, která návrh ještě předloží ke schválení krajskému zastupitelstvu.

Nákup nového rentgenu v celkové ceně 1,2 milionu korun má město Opočno v plánu koncem roku 2015. Příspěvek Královéhradeckého kraje bude činit 400 tisíc korun a bude využit na koupi, instalaci a zprovoznění digitálního RTG.

Ambulance v Opočně funguje v areálu bývalé nemocnice, která byla v předešlých letech zrušena. Nový digitalizovaný systém přinese kvalitnější zobrazování snímků, a tedy usnadní práci lékařům. Moderní vybavení ocení i pacienti, kteří tak nemusí za touto službou dojíždět až do Dobrušky.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nadace ČEZ: V obci Plchovice obnovili ovocný sad

13:04 Nadace ČEZ: V obci Plchovice obnovili ovocný sad

Výsadbou nových stromů v obci Plchovice obnoví sad, který zde byl původně. A nejen to, nové stromy b…