Pomoc z Fondu solidarity EU pro Zlínský kraj byla vyhodnocena jako bezproblémová

01.03.2015 7:35

Evropská komise informovala o ukončení pomoci poskytnuté České republice z Fondu solidarity Evropské unie po povodních z května a června 2010. Práci Krajského úřadu Zlínského kraje, který tuto pomoc administroval, kontrolovali krajští auditoři a dále Finanční úřad, Ministerstvo financí ČR i Nejvyšší kontrolní úřad a nebyly zde shledány žádné nesrovnalosti.

Pomoc z Fondu solidarity EU pro Zlínský kraj byla vyhodnocena jako bezproblémová
Foto: stanislav-misak.cz
Popisek: Hejtman Zlínského kraje MVDr. Stanislav Mišák

Zlínský kraj využil této pomoci v roce 2011, a to ve výši 36 224 069 Kč.

Přes 18 milionů korun kraj použil na opravy čtyř silnic II. a III. třídy po sesuvech půdy, kterých bylo evidováno celkem 91, a na prvotní náklady při řešení krizové situace.

Více než 9 milionů Kč bylo určeno pro Ředitelství silnic Zlínského kraje na odstranění naplavenin z vozovek, krajnic a silničních příkopů, na opravy propustků, opěrných zdí, zřízení provizorních komunikací a na sanaci sesuvů.

Přes 8 milionů Kč pak pomohlo devatenácti obcím Zlínského kraje, které finanční prostředky využily na investiční výdaje, např. rekonstrukce mostu, dále na neinvestiční výdaje – nejčastěji na opravy místních komunikací, mostků, chodníků, propustků přes místní komunikace, stavby protipovodňových hrází, odvoz naplavenin. Dotaci získala např. obec Ratiboř – na opravu mostku, oplocení hřbitova a opravu místní komunikace, město Vsetín na rekonstrukci podemletého mostku, který ztratil nosnost pro veřejnou dopravu nebo také na čištění a opravu vodoteče, obec Hovězí na opravu místních komunikací, město Kroměříž na čištění Wolfova splávku a podobně.

Nemalou položku tvořilo i proplacení refundací mezd členů jednotek sborů dobrovolných hasičů obcí za záchranné a likvidační práce.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP má svůj první průjezdný lakovací box pro vícečlánkové tramvaje

19:15 DPP má svůj první průjezdný lakovací box pro vícečlánkové tramvaje

Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) v Opravně tramvají v Ústředních dílnách v Hostivaři uvedl do prov…