Pomoci s přípravou k podzimním maturitám mohou video přednášky i online kurzy s herními prvky

26.08.2014 13:40

Se začátkem školního roku se blíží i podzimní termín maturitní zkoušky. Od zavedení státních maturit ještě nedopadl žádný ročník tak špatně jako ten letošní – na jaře u zkoušky neuspěla téměř pětina studentů. K nim se přidá dalších 5 453 žáků v řádném a 726 v náhradním termínu. Celkový počet žáků zaregistrovaných k podzimní zkoušce je 20 129.

Pomoci s přípravou k podzimním maturitám mohou video přednášky i online kurzy s herními prvky
Foto: Hravě.cz
Popisek: Hravě.cz

Velká část těchto studentů využívá k maturitní přípravě internetové zdroje. Vedle vzdělávacích portálů, které převážně obsahují materiály vypracované studenty, začaly v posledních letech vznikat také komplexní online kurzy tvořené pedagogy i celými profesionálními týmy. Cílem těchto kurzů je do přípravy ke zkouškám zapojit nové způsoby učení. Studenti se tak k maturitě mohou připravovat například pomocí výukových videí nebo herních principů. Zatímco videí využívají kurzy Online Maturita nebo E-academia, na herní prvky vsadila aplikace Maturita hravě.

Co vedlo její autory k tomuto rozhodnutí, popisuje spoluzakladatel Maturity hravě, Václav Formánek: „Za největší problém při přípravě ke zkouškám považujeme nedostatek motivace k učení. Z toho důvodu jsme se rozhodli vyzkoušet, jestli zabere opakování formou hry.“ Tato volba se zatím ukazuje být správná. Do kurzu Maturita hravě se dle Formánka zaregistrovalo již více než 1 500 studentů a jejich hodnocení jsou zatím velmi pozitivní.

Nové možnosti přípravy snad studentům pomohou dosáhnout lepších výsledků než loni na podzim, kdy jen u didaktických testů neuspělo více než 42 procent maturantů.

Informace o webové aplikaci Maturita hravě

Maturita hravě je webová aplikace společnosti Educasoft s.r.o., Aplikace obsahuje jednotlivé online kurzy pro přípravu ke státní maturitě z matematiky, angličtiny a češtiny.

Kurzy se skládají z interaktivních lekcí, které jsou zaměřené na vysvětlení a procvičení nejdůležitější látky, s níž se student u maturity setká. Každá lekce je navržena tak, aby ji maturant prošel za 5 až 10 minut, a střídají se v ní krátké pasáže výkladu s otázkami, které ihned testují pochopení dané problematiky. Za správně zodpovězené otázky získává student herní odměny. Nejčastější otázky maturitních testů si mohou maturanti vyzkoušet ve znalostní aréně.

Kurzy jsou dostupné na adrese: www.hrave.cz

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

22:03 Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

Počínaje prvním březnovým pondělím začala Česká pošta na vybraných poštách testovat inovované stejno…