Pořad Českého rozhlasu Dvojky "Dobrá vůle" získal dvě prestižní ocenění

09.04.2015 7:37

Hned dvě ocenění získal pořad Dobrá vůle, který pro Dvojku připravuje Tvůrčí skupina dokumentu Centra výroby Českého rozhlasu, v 18. ročníku novinářské soutěže Média na pomoc památkám, konkrétně pak druhé a třetí místo v kategorii rozhlas. Ceremoniál uváděl moderátor Českého rozhlasu Dvojky Václav Žmolík.

Pořad Českého rozhlasu Dvojky "Dobrá vůle" získal dvě prestižní ocenění
Foto: red
Popisek: Český rozhlas

Na slavnostním večeru 18. ročníku novinářské soutěže Média na pomoc památkám, který se uskutečnil v úterý 7. dubna v prostorách Českého muzea hudby, získaly dokumenty pořadu Dobrá vůle druhé a třetí místo v rozhlasové kategorii. 

Třetí místo patří dokumentu „Belulino znamená krásno“ autora Dominika Mačase. Vypráví o Radoslavu Vichnarovi z Líšťan a jeho občanském sdružení Belulino, které vrací do života drobné památky na severním Plzeňsku. Slovo Belulino pochází z esperanta a vyjadřuje duchovní krásu. A právě Radoslav Vichnar sám vlastníma rukama opravil už pěknou řádku památek a ve své činnosti je připraven pokračovat.

A co na ocenění říká autor dokumentu Dominik Mačas?: „Cena mě potěšila, je to jednak důležitá zpětná vazba pro zoufalou duši autora, který má pocit, že jeho pořady poslouchá jen jeho rodina a ono to tak není, a také reklama pro samotný pořad – dává mu druhý život, protože byl odvysílán, je pryč a takhle může získat nové posluchače.“  
  
Na druhém místě skončil dokument „Schovanky by se divily“ autorů Miroslava Buriánka a Tamary Salcmanové. Dokument popisuje činnost skupiny dobrovolníků ze Spolku klášter Chotěšov, který řadu let vdechuje život zdevastované kulturní památce, bývalému premonstrátskému klášteru v Chotěšově.

„Musíme říct, že nás to velmi potěšilo, každé ocenění dodá energii a neději a v případě památek, které nesou kus historie, se člověk dostává do souvislostí, které jsou někde nad námi. Doufáme, že až se to dozví občanské sdružení pro klášter Chotěšov, že je to potěší také,“ unisono dodávají autoři.

Dramaturgyní pořadu je Lenka Svobodová a i ta samozřejmě k ocenění dodává: „Je to proniknutí do nového oboru, protože doteď jsme se zúčastnili soutěží na sociální a politická témata. Památkám se věnujeme poslední dva roky, poprvé jsme se přihlásili a hned máme dvě ocenění, to je prostě fajn.“

Pořad Dobrá vůle vysílá Český rozhlas Dvojka každou sobotu od 18.30 hodin. Nabízí dokumenty o hrdinech všedních dnů. O aktivitách a lidech, kterým leží na srdci také osudy těch druhých a chce vyvažovat převážně negativní a konfliktní obraz světa, který média každodenně předkládají.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

APSS: Očkování stále zachraňuje životy po celém světě

7:23 APSS: Očkování stále zachraňuje životy po celém světě

Evropský týden očkování, European Immunization Week (EIW), který letos připadá na období 21.–27. dub…