Poradenská společnost KPMG ČR vydala zprávu o svých aktivitách v oblasti CSR

24.08.2014 13:46

KPMG Česká republika se zařadila k 71 procentům světových firem, které vydávají zprávu o společenské odpovědnosti

Poradenská společnost KPMG ČR vydala zprávu o svých aktivitách v oblasti CSR
Foto: kr-stredocesky.cz
Popisek: Les, ilustrační foto

Poradenská společnost KPMG Česká republika vydala zprávu o svých aktivitách v oblasti CSR (Corporate Social Responsibility) za kalendářní rok 2013 – a připojila se tak k firmám, které své společensky odpovědné aktivity touto formou pravidelně zveřejňují. Těch je podle loňského průzkumu The KPMG Survey of Corporate Responsibility Reporting 2013 celosvětově již 71 procent.

Zpráva KPMG Česká republika nazvaná Naše cesta k udržitelnému podnikání představuje přístup firmy k této oblasti a shrnuje výsledky jejího snažení za kalendářní rok 2013. Východiskem CSR aktivit firmy je vyhodnocení největších dopadů, které má její podnikání na komunitu i životní prostředí. Realizované projekty se pak zaměřují na jejich vyvažování: firma napomáhá profesionalizaci neziskového sektoru prostřednictvím vlastního know-how, podporuje etiku a transparentnost v podnikání a věnuje se péči o své zaměstnance.

CSR aktivity KPMG Česká republika v roce 2013 v číslech:

•    vyškolila více než 100 zástupců neziskového sektoru v oblastech své odbornosti
•    věnovala 2 026 hodin práce svých odborníků službám pro bono (zdarma či za zvýhodněnou cenu) a 99 hodin na školení neziskovek
•    podpořila neziskový sektor 7 689 322 korunami (částka zahrnuje služby pro bono, čas zaměstnanců věnovaný dobrovolnictví i školení neziskovek a finanční dary)
•    umožnila svým zaměstnancům věnovat 1 704 hodin dobrovolnickým aktivitám
•    mezi společensky prospěšné projekty rozdělila 1 974 652 korun
•    o 12 procent snížila od roku 2012 uhlíkovou stopu na zaměstnance.  

Při přípravě své zprávy o společenské odpovědnosti vycházela firma z mezinárodní metodiky pro
vykazování udržitelného podnikání GRI G4 – Core. Zároveň aktivně – formou vzdělávání a poradenské činnosti – podporuje záměr GRI G4 napomáhat i ostatním firmám v přípravě zpráv, které budou obsahovat to, co je ve vztahu k zájmům zainteresovaných stran a dopadům na podnikání těchto firem nejdůležitější. Podle Směrnice o zveřejňování nefinančních informací schválené Evropskou komisí bude časem reporting CSR povinný pro všechny velké firmy v Evropské unii – a KPMG jim může pomoci zprávy podle potřebných kritérií vytvářet.

Společnost KPMG Česká republika zahájila svou činnost v roce 1990, kdy byla v Praze otevřena první kancelář. V současné době má 760 zaměstnanců a kanceláře v Praze, Brně, Českých Budějovicích a Ostravě. KPMG Česká republika poskytuje služby v oblasti auditu, daní, poradenství a práva. Z 625 odborných pracovníků je 28 partnerů, 28 statutárních auditorů, 106 certifikovaných účetních a 67 daňových poradců. V KPMG Česká republika působí celkem 22 kvalifikovaných zahraničních odborníků.

KPMG je celosvětová síť poradenských společností poskytujících služby v oblasti auditu, daní a poradenství. V jejích členských společnostech pracuje více než 155 000 pracovníků ve 155 zemích. Nezávislé členské společnosti sítě KPMG jsou přidružené ke KPMG International Cooperative („KPMG International“), švýcarské organizační jednotce. Každá členská společnost celosvětové sítě KPMG je právně samostatná a oddělená jednotka a tak se označuje.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…