Posádky ZZS zasahovaly u pádů z koně

27.10.2013 8:57

Moravskoslezští záchranáři zasahovali v sobotu 26. 10. odpoledne u dvou případů, při nichž došlo k pádům jezdců z koně. V obou případech došlo k vážným poraněním. Posádky ZZS zasahovaly nejprve na Ostravsku, poté na Opavsku.

Posádky ZZS zasahovaly u pádů z koně
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vozidlo ambulance, ilustrační foto

K prvnímu případu byla ZZS volána po sobotním poledni do Staré Vsi nad Ondřejnicí. Při pádu patnáctileté dívky z koně došlo k vážnému zranění v oblasti hlavy. S poruchou vědomí musela být ošetřena posádkou letecké záchranné služby a připravena k transportu do zdravotnického zařízení. Stroj  ji následně přepravil k další léčbě do Fakultní nemocnice v Ostravě-Porubě.

Odpoledne došlo k obdobnému případu v obci Otice u Opavy. Při pádu z koně si přivodil zranění čtyřicetiletý muž. Utrpěl poranění hlavy s podezřením na otřes mozku, a dále zranění hrudníku. U pacienta zasahovala lékařská posádka rendez-vous a zdravotnická posádka z Opavy. Muže s těžkým zraněním transportovali záchranáři po prvotním ošetření na chirurgii Slezské nemocnice v Opavě.

PhDr. Lukáš Humpl
Tiskový mluvčí ZZS MSK

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Tak určitě! Nová kampaň na obrazovkách České televize propaguje pozitivní hodnoty ve sportu

7:23 Tak určitě! Nová kampaň na obrazovkách České televize propaguje pozitivní hodnoty ve sportu

Fair play, boj proti předsudkům, všestrannost a nutnost spolupráce rodičů a trenérů. To jsou témata …