Poslanci zvolili členem Kolegia NKÚ Jana Málka

02.06.2016 9:51

Poslanci v tajné volbě zvolili novým členem patnáctičlenného Kolegia NKÚ Ing. Jana Málka. Pro jeho zvolení se vyslovilo 85 poslanců ze 144 přítomných. Málka ještě čeká složení slibu do rukou předsedy sněmovny.

Poslanci zvolili členem Kolegia NKÚ Jana Málka
Foto: NKÚ
Popisek: NKÚ

„Jsem rád, že poslanci zvolili Jana Málka. Kolegium se tak rozšíří o dalšího odborníka na oblast finanční kontroly a interního auditu, navíc s dlouholetými zkušenostmi ze státní správy. Jeho znalosti budou pro NKÚ přínosem a promítnou se do našich kontrolních závěrů,“ uvedl prezident NKÚ Miloslav Kala, který Málka nominoval.

Pětapadesátiletý Jan Málek je rodákem z Přibyslavi, vystudoval ČVUT v Praze a Vysokou školu zemědělskou v Brně. V 90. letech působil jako poradce místopředsedy Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR. Na přelomu tisíciletí působil jako poradce ministra na Ministerstvu zemědělství. Od roku 2004 se zabýval oblastí finanční kontroly nejprve na Ministerstvu financí v rámci Centrální harmonizační jednotky pro finanční kontrolu, Finančně analytického útvaru a Centrální finanční a kontraktační jednotky. Od roku 2014 byl vedoucím majetkoprávního oddělení Ministerstva zemědělství.

Jan Málek je ženatý, má tři děti a je řadovým členem KDU-ČSL.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČOI: Hračka na baterie „Pistole LN 320/305“, která představuje vážné riziko

7:02 ČOI: Hračka na baterie „Pistole LN 320/305“, která představuje vážné riziko

Česká obchodní inspekce zjistila, že na tuzemském trhu je v nabídce výrobek, který představuje vážné…