Poslední rozloučení s Věrou Čáslavskou se uskuteční v Národním divadle

04.09.2016 22:24

Poslední rozloučení s historicky nejúspěšnější českou olympioničkou Věrou Čáslavskou se po dohodě s její rodinou uskuteční 12. září 2016 v Národním divadle od 10 hodin. Vzpomínkovou akci bude zajišťovat Český olympijský výbor ve spolupráci s Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy a Úřadem vlády ČR.

Poslední rozloučení s Věrou Čáslavskou se uskuteční v Národním divadle
Foto: Wikipedia/CC
Popisek: Věra Čáslavská, sestava na bradlech, Mistrovství Evropy 1967

„Vzpomínková akce bude složena z úryvku z baletního a divadelního představení, které sama Věra Čáslavská navštěvovala. Chceme uctít její památku tím, co ji v životě dělalo radost,“ říká ministryně školství, mládeže a tělovýchovy Kateřina Valachová s tím, že na pietu budou pozváni přátelé Věry Čáslavské, její sportovní vrstevníci i současní reprezentanti, stejně tak zahraniční hosté ze sportovního prostředí.

Veřejnost bude moci Věře Čáslavské vzdát hold v blízkosti Národního divadla po ukončení oficiálního programu. Z rozhodnutí premiéra Bohuslava Sobotky bude jednání vlády 12. 9. 2016 posunuto na odpolední hodinu, a to z důvodu účasti ministrů a dalších ústavních činitelů na pietě.

Samotný pohřeb proběhne v úzkém rodinném kruhu bez účasti veřejnosti.

Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy jakožto úřad, do jehož resortu patří také sport, od dnešního dne vyvěšuje na počest nejúspěšnější české olympioničky Věry Čáslavské černou smuteční vlajku na budovu MŠMT v Karmelitské ulici č. 5.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Tak určitě! Nová kampaň na obrazovkách České televize propaguje pozitivní hodnoty ve sportu

7:23 Tak určitě! Nová kampaň na obrazovkách České televize propaguje pozitivní hodnoty ve sportu

Fair play, boj proti předsudkům, všestrannost a nutnost spolupráce rodičů a trenérů. To jsou témata …