Poštovní spořitelna přispívá ke zlepšení sousedských vztahů

25.09.2014 8:26

Otevírá se druhé kolo Regionálního fondu rozvoje s podtitulem „souSedíme si“. Poštovní spořitelna v něm podpoří vybrané nekomerční projekty zaměřené na rozvíjení sousedských vztahů, utváření aktivních lokálních komunit a zapojování občanů do společenského a veřejného života v místě, kde žijí.

Poštovní spořitelna přispívá ke zlepšení sousedských vztahů
Foto: Poštovní spořitelna
Popisek: Poštovní spořitelna

V podzimním kole má Poštovní spořitelna k rozdělení připraveny 2 miliony korun. Od roku 2007, kdy byl program určený na podporu regionů a komunit poprvé spuštěn, získaly podporu desítky menších i větších projektů v částce přesahující 22 milionů korun.

V letošním roce je Regionální fond rozvoje Poštovní spořitelny rozvržen na dvě grantová kola – jarní a podzimní. K rozdělení jsou v nich určeny celkem 4 miliony korun. První kolo grantového programu bylo vyhlášeno 26. března 2014 a Poštovní spořitelna v něm částkou 1 517 380 korun podpořila 22 projektů.

Druhé kolo Regionálního fondu rozvoje Poštovní spořitelny bylo vyhlášeno

10. září a uzávěrka žádostí proběhne 15. října 2014. Do grantového programu se mohou se svými projekty hlásit nevládní neziskové organizace (spolky, obecně prospěšné organizace, ústavy, nadace, nadační fondy, účelová zařízení církví), příspěvkové organizace i obce. Maximální výše jednoho grantu je 100 tisíc korun.

V souladu s působením Poštovní spořitelny na Českých poštách, které jsou blízké zejména menším obcím, je hlavním tématem programu sousedství. Regionální fond rozvoje podpoří projekty zaměřené na zapojování občanů do společenského a veřejného života v místě kde žijí, na posilování vztahu lidí k místu bydliště a na projekty zaměřené na péči o místní kulturu a přírodní dědictví.

Regionální fond rozvoje Poštovní spořitelny navazuje na předchozí grantový program ČSOB a Era pro podporu regionů, který fungoval od roku 2007.

Odborným garantem programu je od roku 2009 Nadace VIA.

Grantový program v číslech

Nejaktivnějším a zároveň nejúspěšnějším krajem jarního kola Regionálního fondu rozvoje Poštovní spořitelny byl Středočeský kraj s 27 žádostmi a pěti podpořenými projekty, následovaný Jihomoravským krajem a Hlavním městem Prahou se třemi podpořenými projekty. Celkem 6 z 22 podpořených projektů získalo maximální možnou částku 100 tisíc korun.

Od zahájení grantového programu v roce 2007 bylo na komunitní projekty v regionech rozděleno již více než 22 milionů korun.

Více informací o grantovém programu je k dispozici na webových stránkách www.csob.cz a www.nadacevia.cz.

Era a Poštovní spořitelna jsou součástí Československé obchodní banky, a. s.

O ČSOB

Skupina ČSOB je vedoucím hráčem na trhu finančních služeb v České republice. Skupina ČSOB je součástí mezinárodní bankopojišťovací Skupiny KBC, která aktivně působí v Belgii a v regionu střední a východní Evropy. Kombinujíc sílu svých značek ČSOB (pro bankovnictví, pojištění, správu aktiv, penzijní fondy, leasing a factoring), Poštovní spořitelna (bankovnictví v síti pošt), Hypoteční banka (hypotéky) a ČMSS (financování bydlení), zaujímá Skupina ČSOB silné pozice ve všech segmentech českého finančního trhu. Skupina ČSOB staví na pevném a dlouhodobém partnerství s každým klientem, ať už v oblasti osobních a rodinných financí, ve financování malých a středních firem nebo v korporátním financování. Skupina ČSOB pečlivě naslouchá potřebám svých klientů a nabízí jim nikoliv produkty, ale nejvhodnější řešení.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

13:04 ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

Už jen necelý měsíc mohou žáci základních a středních škol posílat videa do soutěže „Vím proč“ o nej…