Potlesk na jevišti si vychutnalo přes sto klientů sociálních služeb

31.03.2017 19:51

Festival Život je jen náhoda se tento týden konal v Tylově domě v Poličce už podesáté. Kulturní dům ho pořádá společně s Domovem na zámku Bystré pro obyvatele domovů pro osoby s mentálním postižením z východní části Pardubického kraje a jejich přátele. Nejzajímavější vystoupení zpestří předávání cen Duhové křídlo na podzim v Pardubicích.

Potlesk na jevišti si vychutnalo přes sto klientů sociálních služeb
Foto: pardubickykraj.cz
Popisek: Úřad Pardubického kraje

„S velkou radostí jsem sledoval zaujetí všech vystupujících i těch, kteří s nimi třeba několik měsíců na jejich programech pracovali. Zároveň je skvělý i ohlas u mladého publika, které každoročně naplní Tylův dům,“ řekl bezprostředně po skončení programu Pavel Šotola, radní pro sociální péči a neziskový sektor.

„Studenti místních škol tady viděli, co lidé s hendikepem dokáží, jak se nebojí vystoupit na veřejnosti a prožívali to s nimi, fandili jim. Opět tady byla nádherná atmosféra, kvůli které sem všichni jezdí.“

Ve všech zařízeních sociálních služeb Pardubického kraje s klienty pracují tak, aby rozvíjeli jejich schopnosti např. hudebních či divadelních oblastech, ale také třeba v rukodělných činnostech.

Porota Duhového křídla ocenila všechna vystoupení a na udílení cen 11. října do Pardubic pozvala Domov sociálních služeb Slatiňany s romantickým tancem, Domov na rozcestí Svitavy a jejich Putování Evropou a Oblastní charitu Poličku s Motýlím tancem. Zvláštní cenu poroty získalo nízkoprahové centrum Díra Svitavy, jejichž energické taneční vystoupení diváci v Pardubicích také uvidí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komerční tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Finanční správa posílá údaje k zaplacení daně z nemovitých věcí

16:08 Finanční správa posílá údaje k zaplacení daně z nemovitých věcí

Finanční správa začala poplatníky vyrozumívat o nové výši daně z nemovitých věcí. Zhruba milion drži…