Potravinářská komora pořádala seminář o podpoře exportu do třetích zemí

04.12.2016 13:08

Ministerstvo zemědělství ve spolupráci s Potravinářskou komorou ČR uspořádalo seminář na téma „Proexportní aktivity Ministerstva zemědělství“, který se konal ve dvou termínech, a to 24. listopadu 2016 v Praze v hotelu Clarion Hotel Prague Old Town a 25. listopadu 2016 v Olomouci v hotelu Ibis.

Potravinářská komora pořádala seminář o podpoře exportu do třetích zemí
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministerstvo zemědělství

Seminář oficiálně zahájila náměstkyně Jaroslava Beneš Špalková společně se zástupcem Potravinářské komory Jiřím Pondělíčkem. Seminář byl zaměřen na zemědělské a potravinářské podniky, přičemž základním smyslem jeho konání bylo poskytnout komplexní informaci o možnostech využití řady nástrojů na podporu exportu české produkce do zahraničí.

Zástupci Ministerstva zemědělství vystoupili s příspěvky orientovanými na agrární zahraniční obchod, nástroje na podporu vývozu a obchodní dohody EU se třetími zeměmi. Své aktivity prezentovaly instituce exportního financování s podporu státu EGAP a Česká exportní banka. V druhé části semináře vystoupili zemědělští diplomaté působící v Rusku, Číně, Saúdské Arábii a Srbsku, kteří posluchače seznámili s příslušnými trhy, jejich potenciálem a možnými obtížemi při obchodu s těmito zeměmi.

Při následném pracovním obědě měly firmy možnost se osobně seznámit a prodiskutovat možnosti podpory svých exportních záměrů. Seminářů se zúčastnilo přes 50 zástupců různých společností, kteří reprezentovali celé spektrum zemědělské a potravinářské výroby.

Seminář

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Bezpečnostní rada státu se zabývala vnitřní bezpečností i prognózou možných rizik

13:21 Úřad vlády: Bezpečnostní rada státu se zabývala vnitřní bezpečností i prognózou možných rizik

V pondělí 22. dubna 2024 se ve Strakově akademii uskutečnilo zasedání Bezpečnostní rady státu. Mezi …