Povodí Labe: Čištění řek v Přírodním parku Orlice

18.10.2020 10:49

Klub dětí a mládeže Hradec Králové, z. s., uspořádal s podporou Povodí Labe v létě a na podzim roku 2020 již 13. ročník tradiční ekologické akce v Přírodním parku Orlice.

Povodí Labe: Čištění řek v Přírodním parku Orlice
Foto: Povodí Labe
Popisek: Povodí Labe

Velký úklid, který vodáci původně plánovali na březen letošního roku, byl přesunut do náhradního období a rozdělen do několika částí. Menší dobrovolnické skupiny začaly s čištěním již v letních měsících. Vyvrcholením ekologické aktivity byla hromadná veřejná akce, která proběhla o víkendu 3.-4. 10. 2020.

Během náhradního období byla vyčištěna řeka Divoká Orlice a navazující Orlice z Doudleb nad Orlicí do Hradce Králové. Aktivit se účastnilo 255 dobrovolníků, od dětí až po vodáky dříve narozené. Z přibližně 56 km čištěného koryta a přilehlých břehů řeky bylo odvezeno na cca 2,5 t civilizačního odpadu – plastů všeho druhu, pneumatik, kusů nábytku, elektrospotřebičů a dalších věcí, které dosloužily a jejich původní majitelé se jich zbavili bez ohledu na životní prostředí.

Povodí Labe děkuje všem dobrovolníkům, kteří věnovali svůj volný čas a nemalé úsilí pro zlepšení prostředí v Přírodním parku Orlice.

(Zpracováno z podkladů od Ing. Jiřího Roušavého, člena výboru Klubu dětí a mládeže Hradec Králové, z.s.)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomio Okamura byl položen dotaz

Nemáte krátkou paměť?

Když se ohlédnete do naší minulosti, tak spousta lidí, včetně mužů raději emigrovala, než aby šla bojovat nebo se podřídili režimu. A myslím, že by se stejně zachovala řada lidí i teď a je to pochopitelné. Opravdu myslíte, že je to důvod k tomu ukončit podporu Ukrajině? A vy byste ty bojeschopné Ukr...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vedoucí Jana Kotalíková obnovuje pravidelné setkání s kancléři prezidenta a Parlamentu

22:03 Úřad vlády: Vedoucí Jana Kotalíková obnovuje pravidelné setkání s kancléři prezidenta a Parlamentu

V Kramářově vile se v pátek 10. května 2024 uskuteční pracovní oběd s kancléři, který pořádá vedoucí…