Povodí Labe: Malá vodní nádrž Holice – oprava opevnění hráze

08.12.2018 20:59

V letošním roce byla opravena hráz malé vodní nádrže Holice, která vykazovala netěsnosti, a nádrž proto nebylo možné napustit na provozní hladinu.

Povodí Labe: Malá vodní nádrž Holice – oprava opevnění hráze
Foto: Povodí Labe
Popisek: Povodí Labe

V prosinci roku 2017 byl závod Pardubice jako správce malé vodní nádrže Holice upozorněn nájemcem tohoto vodního díla, že nelze úplně napustit nádrž až na provozní hladinu. Správce nádrže identifikoval poruchu těsnění hráze spočívající v neúplném zhutnění násypového materiálu a nedostatečné hloubky spárování dlažeb provedené v čase opravy hráze a změny jejího sklonu návodní části v roce 1997.

Po ne úplně jednoduchém jednání s vlastníky pozemků mezi veřejnou komunikací a vodní nádrží v lednu roku 2018 bylo v únoru přikročeno k přemístění části sedimentu, který byl v bezprostřední blízkosti hráze nádrže. V dubnu byly poté zahájeny vlastní opravné práce spočívající v omytí hráze tlakovou vodou a odstranění starého spárování včetně odbourání hran hráze u vypouštěcího zařízení. Následně byly dozděny tyto hrany a přespárována celá hráz, doplněn materiál patek hráze, boční ukončení hráze betonovými prahy a doplnění opevnění přilehlých břehů kamenným záhozem. Nakonec byly na hrázi zeminou vyrovnány nerovnosti způsobené pojezdem techniky při opravě.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…