Povodí Labe podalo žádost o umístění poldru v Kutříně

18.05.2015 16:44

V pátek 15. května podal státní podnik Povodí Labe na Městský úřad ve Skutči žádost o vydání rozhodnutí o umístění veřejně prospěšné stavby "Krounka, Kutřín, výstavba poldru".

Povodí Labe podalo žádost o umístění poldru v Kutříně
Foto: Povodí Labe
Popisek: Povodí Labe

Ve druhé polovině května 2015 bude zahájeno geodetické vytyčení hranic pozemků pro trvalé zábory a zátopu, které bude v červnu projednáváno s dotčenými vlastníky pozemků. Další jednání s vlastníky a spoluvlastníky pozemků dotčených stavbou budou pokračovat po nabytí právní moci územního rozhodnutí.

Hlavním účelem výstavby poldru na toku Krounky v profilu ř. km 9,170 pod částí obce Perálec – Kutřín je transformace povodňové vlny a zdržení kulminačních průtoků do odeznění povodně na toku Novohradka. Výhodnost profilu pro stavbu poldru spočívá zejména v tom, že při relativně krátké hrázi (140 m) je dosaženo významného retenčního prostoru až 3,6 mil. m3 při průtoku Q100. Jako základní konstrukce hrázového tělesa byla navržena betonová tížná hráz, která je z návodní i vzdušné strany přisypána zeminou. Hráz bude vybavena provozním objektem, kde bude zázemí pro manipulaci a pro umístění strojní a elektrotechnické části systému hrazení. Součástí výstavby poldru je komplexní revitalizace toku a údolní nivy Martinického potoka v délce 2 km. Revitalizace zahrnuje obnovu přirozené geomorfologie vodního toku Martinického potoka, vznik zahloubených tůní v nivě Martinického potoka a vegetační úpravy v ploše retenčního prostoru.

Přílohy

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Rakušan: Pokud to můžeme zařídit, není na co čekat

15:16 Ministr Rakušan: Pokud to můžeme zařídit, není na co čekat

Povinnost hlásit podezřelé transakce a větší pravomoci pro policii zajistit zbraně. Vláda schválila …