Povodí Labe zlepší vybavenost nebezpečných jezů

21.01.2015 13:10

Státní podnik Povodí Labe zlepší vybavenost nebezpečných jezů, které má ve své správě. Dohodlo se na tom se zástupci vodácké veřejnosti a Českým svazem kanoistů.

Povodí Labe zlepší vybavenost nebezpečných jezů
Foto: Hans Štembera
Popisek: Lodní doprava na Labi

Na území státního podniku Povodí Labe je v současné době vytipováno 25 nebezpečných jezů (zdroj: www.nebezpecnejezy.cz), z toho 10 jezů je ve vlastnictví jiných subjektů a k 15 jezům má právo hospodařit státní podnik Povodí Labe. Všech těchto 15 jezů je již nyní osazeno obecnou varovnou tabulí „Nebezpečný jez“.

Ve spolupráci se zástupci vodácké veřejnosti a Českým svazem kanoistů připravilo Povodí Labe další zlepšení vybavenosti těchto jezů. Na základě vzájemných jednání byl zpracován návrh na realizaci základních bezpečnostních opatření pro sebezáchranu a laickou záchranu na nejnebezpečnějších jezech.

Ještě před zahájením vodácké sezóny 2015 dojde k doplnění doporučeného zabezpečení u 6 nejnebezpečnějších jezů, kterými jsou jezy Zlíč a Viktorčin splav na Úpě, Bakov a Kárané na Jizeře a Janderov a Tuněchody na Chrudimce. U některých jezů dojde k instalaci informačních tabulí s házecí podkovou pro umožnění laické záchrany tonoucího. U části jezů budou také instalovány další prvky jako jsou výstupní žebříky a vázací prvky pro umožnění sebezáchrany a laické záchrany, případně záchrany ze strany zasahujících složek HZS. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ číslo týdne: 12

11:44 ČEZ číslo týdne: 12

12 členů má jaderná aliance zemí EU.