Povodí Moravy: Do úklidové akce se přihlásilo už více než 800 dobrovolníků

16.03.2015 8:30

Druhý ročník úklidové akce Povodí Moravy, s.p. „My pro vodu – voda pro nás“ se uskuteční ve dvou sobotních termínech, a to 28. března a 4. dubna. Aktuálně je přihlášeno více než 800 dobrovolníků z řad ochránců přírody, studentů nebo zástupců různých zájmových sdružení.

Povodí Moravy: Do úklidové akce se přihlásilo už více než 800 dobrovolníků
Foto: Povodí Moravy
Popisek: Povodí Moravy

„Stejně jako v minulém roce se zatím nejvíce lidí přihlásilo ve Zlínském kraji“, upřesnil generální ředitel Jan Hodovský, který společně s managementem podniku celou akci zahájí úklidem řeky Svratky v úseku od mostu Bystrc ZOO po VD Brno dne 21. 3. 2015 od 9:00 hodin.

Úklid břehů bude probíhat na celkem 57 místech, jejichž seznam, termíny a konkrétní úseky jsou uvedeny v přílohách. Bližší informace naleznete také na stránkách www.pmo.cz, kde jsou zveřejněny také mapy jednotlivých úseků.

Povodí Moravy, s.p. podpoří akci „My pro vodu – voda pro nás“ také materiálně. Kromě zajištění odvozu sesbíraného odpadu připravil státní podnik pro všechny účastníky pracovní pomůcky a malé občerstvení.

Zájemci, kteří by se chtěli do této úklidové akce zapojit, mohou kontaktovat tiskovou mluvčí Povodí Moravy, s.p. Gabrielu Tomíčkovou a to e-mailem (tomickova@pmo.cz) nebo telefonicky (606 044 895).

Loňský premiérový ročník byl velmi úspěšný. Do čištění břehů se zapojilo téměř 1300 dobrovolníků a ve spolupráci se zaměstnanci PM posbírali více než 24 tun odpadků a vyčistili břehy řek v celkové délce 211 kilometrů. Akce „My pro vodu, voda pro nás“ se setkala s velkým ohlasem především na Zlínsku, Přerovsku, Brněnsku a Olomoucku.

Předem děkujeme všem přihlášeným dobrovolníkům i těm, kteří se ještě do akce zapojí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

22:03 Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

Počínaje prvním březnovým pondělím začala Česká pošta na vybraných poštách testovat inovované stejno…