Povodí Moravy: Hladina Moravy pod soutokem s Bečvou poroste

29.04.2017 16:29

Během večera a noci klesala intenzita srážek na celém území. Nejvyšší zaznamenaný 12h úhrn srážek v oblasti povodí Moravy byl změřen 7mm ve stanici Hranice. V průběhu noci průtoky v horních stanicích kulminovaly a dále klesají. Na úrovni druhého povodňového stupně (SPA) je hladina řek na třech místech.

Povodí Moravy: Hladina Moravy pod soutokem s Bečvou poroste
Foto: Povodí Moravy
Popisek: Povodí Moravy

Zatímco pod vodními nádržemi Horní Bečva a Bystřička jsou druhé stupně dosaženy na základě řízeného odtoku z nádrží, na Bečvě v Dluhonicích jde o přirozené dosažení 2. SPA vlivem dotoků z horního povodí Bečvy.

Vlivem dotoku stále stoupají průtoky středních a dolních úseků Moravy. 1. SPA Morava dosáhla v Kroměříži, Spytihněvy a ve Strážnici. Tendence je nadále rostoucí. Situaci monitorujeme.

Manipulace na vodních dílech provádíme operativně dle aktuální hydrologické situace. Vodní nádrže byly připravené a měly dostatek volného místa, aby zachytily zvýšené přítoky do nádrží. V nádržích Karolinka, Bystřička, Luhačovice a Fryšták došlo k naplnění zásobních prostor a zachycení vody v prostorech pro retenci.

Hladiny toků v povodí Moravy pod soutokem s Bečvou budou i nadále stoupat a to především díky dotoku vody z horní části povodí. Dosažení 3. SPA v tuto chvíli nepředpokládáme.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…