Povodí Moravy: Na jezu v Hranicích proběhne pravidelná údržba

25.08.2017 16:09

Jezová zdrž na řece Bečvě v Hranicích bude začátkem září vypuštěna. Důvodem je plánovaná oprava a údržba pohyblivého jezu, včetně nadjezí. Povodí Moravy zahájí vypouštění jezu v pondělí 4. září, práce budou ukončeny nejpozději 10. září.

Povodí Moravy: Na jezu v Hranicích proběhne pravidelná údržba
Foto: Povodí Moravy
Popisek: Povodí Moravy

Povodí Moravy provede ve dnech 4. – 10. září úplné vypuštění jezové zdrže (tzv. srážku) v Hranicích. Ta proběhne z důvodu plánované opravy technologie jezu a údržby jezových segmentů, včetně klapek. Současně dojde k odstranění naplavených stromů v nadjezí, vyčištění svodných kanálů a sběrných studní. Vypuštěná jezová zdrž navíc umožní kontrolu břehového opevnění nadjezí, které je po celý rok zatopené vzdutou hladinou vody a zaměření rozsahu poškození po letošní povodni. V neposlední řadě bude pořízena fotodokumentace a zaměření dna celého nadjezí z hlediska vývoje nánosů.

Zahájení vypouštění zdrže začíná každý rok první pondělí měsíce zář v 8:00 hod. Manipulace při vyhrazování se provádí po jednotlivých krocích pozvolna tak, aby nejdříve došlo k ustálení hladiny. Teprve potom následují další kroky. Celá akce probíhá dle platného manipulačního řádu vodního díla. Po dokončení prací a kontrole začne Povodí Moravy vodní dílo opět napouštět. Na průběh akce bude dohlížet biologický dozor. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hospodářská komora: Podnikatelé a obce doporučují místo vracení PET lahví v obchodech využít síť žlutých popelnic

10:17 Hospodářská komora: Podnikatelé a obce doporučují místo vracení PET lahví v obchodech využít síť žlutých popelnic

Pokud by se povedlo zavést v Česku moderní zálohovací systém na PET lahve s využitím QR kódu, občané…