Povodí Moravy: Navštivte výstavu Baťův kanál očima dětí

14.09.2017 13:49

V Uherském Hradišti byla zahájena výstava „Baťův kanál očima dětí aneb Jak jsme malovali Moravu“, kterou můžete shlédnout až do 13. října v prostorách Cafe 21 na Masarykově náměstí.

Povodí Moravy: Navštivte výstavu Baťův kanál očima dětí
Foto: Povodí Moravy
Popisek: Povodí Moravy

Včerejší vernisáží byla zahájena výstava žáků výtvarného oboru ZUŠ Slovácko, kteří pod vedením paní učitelky Jany Široňové oživili svými štětci břeh řeky Moravy v Uherském Hradišti. Na zdi jedné z budov vytvořili ze svých představ kouzelný podvodní svět Baťova kanálu.

„Všechno začalo nápadem, který vzešel od Pavla Cenka, ředitele závodu Povodí Moravy. Jeho zásluhou poskytlo a připravilo Povodí Moravy plochu k tvorbě a my jsme mohli realizovat vzdělávací projekt mladých výtvarníků,“ poděkoval řediteli závodu ředitel ZUŠ Slovácko MgA. David Hrubý. Pro Povodí Moravy se jedná o součást soustavné práce s mládeží. „Společně s Informačním centrem pro mládež plánujeme další společné aktivity,“ nastínil ředitel Cenek.

Nejednalo se o samovolný projev fantazie znázorněný přímo na zeď. Výtvarné tvorbě předcházely hodiny práce ve výtvarném oboru, kdy žáci své představy nejdříve kreslili a malovali v rámci návrhové tvorby, poté si připravili šablony, pomocí kterých návrhy postupně přenášeli do celé malby. Nejen, že si děti akci užily, navíc pomohly širší veřejnosti přiblížit Baťův kanál a jejich práce potěší oko kdekterého kolemjdoucího. Tato akce bude zakončena slavnostním podepisováním, kdy každý, kdo přispěl ke vzniku tohoto díla, zanechá svůj podpis na přilehlé zdi, která bude představovat logo Povodí Moravy, s.p.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

MHMP: Praha podpoří prevenci ve školách, má předcházet šikaně či záškoláctví

22:04 MHMP: Praha podpoří prevenci ve školách, má předcházet šikaně či záškoláctví

Pražští radní odsouhlasili poskytnutí dotací na prevenci ve školách a školských zařízeních v Praze p…