Povodí Moravy: Plavební sezóna na Baťově kanále je zahájena

08.05.2015 14:55

Za účasti významných hostů byla v pátek 1. května zahájena plavební sezóna na Baťově kanále. Dějištěm oslav bylo letos město Uherský Ostroh, kde se kromě plavební sezóny slavnostně otevřela také nová prohlídková trasa zámku.

Povodí Moravy: Plavební sezóna na Baťově kanále je zahájena
Foto: Povodí Moravy
Popisek: Povodí Moravy

Desítky lidí si nenechaly ujít příležitost shlédnout letošní odemykání plavební sezóny, které se trochu netradičně odehrávalo přímo v plavební komoře. Z rukou generálního ředitele Povodí Moravy, s.p. RNDr. Jana Hodovského, starostky města Uherský Ostroh Ing. Příleské a starosty města Uherské Hradiště Ing. Blahy, byl do vody spuštěn a ponořen klíč, který tak oficiálně zahájil letošní sezónu.

Krátce poté následoval slavnostní průvod k ostrožskému zámku, kde byly průvodcům předány klíče od prohlídkových tras. Letošní novinkou je nová expozice v podzemí ostrožského zámku, která představuje unikátní interaktivní projekt.

Odemykání plavební sezóny na Baťově kanále se koná pravidelně od roku 1994 a i letos bylo provázeno velmi bohatým doprovodným programem. V rámci celodenních oslav byla k vidění šermířská klání, pořádaly se dětské soutěže a slavnostní náladu všech návštěvníků doprovázel hudební soubor Melody Gentleman Lednice. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČD - Telematika slaví 30 let, více se chce zaměřit na zákazníky ze státní správy a kyberbezpečnost

19:15 ČD - Telematika slaví 30 let, více se chce zaměřit na zákazníky ze státní správy a kyberbezpečnost

V polovině dubna oslavila společnost ČD - Telematika již 30 let fungování. V posledních letech přito…