Povodí Moravy: Problematikou vodních nádrží se bude začátkem října zabývat konference v Brně

21.09.2015 19:29

Vliv sucha na vodní ekosystémy, problematika koupacích oblastí, možnosti řešení jakosti vody u vodní nádrže Vranov… to jsou jen některá z témat konference Vodní nádrže 2015, kterou pořádá Povodí Moravy, s.p. 6.–7. října v Brně.

Povodí Moravy: Problematikou vodních nádrží se bude začátkem října zabývat konference v Brně
Foto: Povodí Moravy
Popisek: Povodí Moravy

Konference je letos zaměřená hlavně na vliv fosforu na kvalitu vody v nádržích a na erozi zemědělské půdy a její význam pro zanášení nádrží. Právě eutrofizace nádrží, eroze, transport a zdroje živin je v posledních letech velmi často diskutovaným problémem, a to nejen v odborných kruzích. Těší se i značné mediální pozornosti a postupy řešení a dosažené výsledky jsou se zájmem sledovány také širokou veřejností.

Konferenci s mezinárodní účastí pořádá už potřetí PM ve spolupráci s Českou vědeckotechnickou vodohospodářskou společností v Brně v hotelu OREA Voroněž a dosud se na ni přihlásilo na 200 účastníků. Konference získala záštity ministra zemědělství, ministra životního prostředí a radního Jihomoravského kraje.

Konference je určená pro odborníky i laickou veřejnost. Zájemci se můžou přihlásit ještě do 25. září prostřednictvím formuláře na stránkách: vodninadrze.pmo.cz. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…