Povodí Moravy: Slavnostní ukončení výstavby protipovodňové ochrany Přerova na nábřeží Dr. Edvarda Beneše

25.09.2017 9:50

Stavba ochrany města Přerova před povodněmi na nábřeží Dr. Edvarda Beneše je dokončena. Slavnostní přestřihnutí pásky proběhne ve středu 27. 9. ve 14:30 za přítomnosti ministra zemědělství Mariana Jurečky, generálního ředitele Povodí Moravy, s.p. Václava Garguláka a primátora města Přerova Vladimíra Puchalského. Stavba opatření začala v červenci 2016 a trvala přibližně rok.

Povodí Moravy: Slavnostní ukončení výstavby protipovodňové ochrany Přerova na nábřeží Dr. Edvarda Beneše
Foto: Povodí Moravy
Popisek: Povodí Moravy

Projekt „Protipovodňová opatření v Přerově na nábřeží Dr. Edvarda Beneše“ představuje druhé dílčí opatření v rámci protipovodňové ochrany města Přerova. Opatření proti povodním zahrnuje protipovodňové betonové nábřežní zídky včetně mobilního hrazení a zhotovení hradidlové komory na kanalizační odlehčovací výusti. Zídka je z monolitického železobetonu, nábřežím se táhne v délce 459m a ve výšce 0,5 - 1,5m.

Protipovodňová ochrana města Přerova je významnou součástí celého komplexu staveb v Pobečví. Po dokončení všech opatření navržených v intravilánu, bude město chráněno před padesátiletou vodou. Dokončení celé koncepce ochrany Pobečví pak zajistí ochranu před povodněmi, jaké místní obyvatelé zažili v roce 1997. Chránit bude 110 tisíc obyvatel Pobečví a majetek ve výši přibližně 7 mld. Kč. Investiční náklady této dílčí stavby protipovodňové ochrany města jsou 12,7 mil. Kč. Akce je financována z prostředků dotačního programu Ministerstva zemědělství „Podpora prevence před povodněmi III za finanční spoluúčasti statutárního města Přerova.

Následovat bude stavba dalších opatření v intravilánu města. Protipovodňová ochrana Přerova nad jezem si vyžádá náklady odhadem 101 mil. Kč.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nadace ČEZ: V Pardubicích byly vysazeny tradiční odrůdy stromů

11:46 Nadace ČEZ: V Pardubicích byly vysazeny tradiční odrůdy stromů

Lokalita U Trojice v Pardubicích prochází změnou. Byly zde vysazeny tradiční odrůdy ovocných stromů.…