Povodí Moravy: Ve Vranovské přehradě uhynuly tisíce ryb

08.09.2014 12:00

Více jak 700 set kilogramů mrtvých ryb vylovili o víkendu z Vranovské přehrady zaměstnanci Povodí Moravy, s.p. ve spolupráci s rybáři Moravského rybářského svazu.

Povodí Moravy: Ve Vranovské přehradě uhynuly tisíce ryb
Foto: Povodí Moravy
Popisek: Vranovská přehrada

"Jde o velký úhyn candátů a okounů. Jen za sobotu jsme jich vytáhli přes 3 metrické centy. Jejich úhyn je největší na hloubkách u původního koryta Dyje cca do 500 m od hráze. Pracovníci Povodí Moravy, s.p. po oznámení zajistili odebrání vzorků, aby byla zjištěna příčina a vyloučeno cizí zavinění. Na výsledky veterinárních analýz ještě čekáme," komentoval přímo na místě situaci generální ředitel Povoí Moravy Jan Hodovský.

Na místo povolalo Povodí Moravy, s.p. i profesionální potápěče, aby prozkoumaly stav uhynulých ryb i chování živých ryb pod hladinou a u dna přehrady. K možným příčinám se není možné vyjádřit do doby dokončení veškerých analýz. Vzhledem k průběhu a charakteru úhynu ryb je nutné zejména vyčkat na veterinární analýzy , protože primární příčinou by mohlo být blíže nespecifikované virové onemocnění. Mrtvé ryby putovaly do kafilerie. Výsledky rozborů očekáváme v řádech několika dnů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

16:05 Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

Prioritou nové Evropské komise by se mohlo stát snížení administrativní zátěže podnikatelů. Tu býval…