Povodí Moravy: Vydatné deště doplňují hladiny v nádržích, na tocích už opět hladiny řek klesají

23.08.2015 16:10

Aktuálně přes část našeho území přechází fronta, která je ovšem bez výskytu vydatných srážek. Nejvyšší srážkové úhrny jsou nyní do 3-5 mm/hod – Bystřice pod Hostýnem, Holešov, Šternberk. Na Jižní Moravě do 1mm/hod. Nejvyšší úhrn za 24 hod naměřila včera stanice Bukovinka – 111 mm. Za posledních 24 hod byly nejvyšší srážky – Troubsko – 84 mm, Červená Voda – 81 mm, Olešnice – 73,4 mm, Kobylí – 64 mm.

Povodí Moravy: Vydatné deště doplňují hladiny v nádržích, na tocích už opět hladiny řek klesají
Foto: Povodí Moravy
Popisek: Povodí Moravy

Na vodních tocích nejsou dosaženy stupně povodňové aktivity (SPA). Vodní toky v povodí Dyje zasažené vydatnými srážkami mají klesající tendenci, v povodí řeky Moravy vlivem dotoku stoupají průtoky ve středním a dolním úseku Moravy, ale také bez SPA. Zvýšené přítoky jsou využívány k naplnění nádrží, např. na vodním díle Vír je hladina zvýšena o 60 cm, na VD Letovice o 30 cm, VD Nové Mlýny – 36 cm.

Během dneška se může vyskytovat déšť především na severovýchodě a postupně bude docházet k postupnému slábnutí srážek, na ostatním území ojediněle přeháňky. Zítra ojediněle přeháňky, v dalších dnech už beze srážek. S ohledem na předpověď očekáváme postupné poklesy průtoků ve vodních tocích, kromě dolního úseku Moravy, kde dotéká voda z povodí a v oblastech zasaženým deštěm.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

22:03 Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

Počínaje prvním březnovým pondělím začala Česká pošta na vybraných poštách testovat inovované stejno…