Povodí Moravy a dobrovolníci letos opět uklidí okolí řek

02.03.2016 13:40

Státní podnik Povodí Moravy připravuje už třetí ročník úklidové akce „My pro vodu – voda pro nás“, která se uskuteční ve dvou dubnových sobotách, a to 2. a 9. dubna 2016.

Povodí Moravy a dobrovolníci letos opět uklidí okolí řek
Foto: Povodí Moravy
Popisek: Povodí Moravy

Hlavním cílem je, ve spolupráci s dobrovolníky z řad ochránců přírody, studentů nebo zástupců různých zájmových sdružení, vyčistit co nejvíce kilometrů břehů a přispět tak k čistému okolí potoků a řek.

Úklid břehů se letos koná na celkem 66 místech. Jejich seznam, termíny srazů a doplňující informace naleznete v příloze. Dobrovolníci se tradičně nejvíc hlásí na úklid řek v okolí Brna, Zlína a Olomouce. Všem dobrovolníkům zajistí zaměstnanci PM pracovní pomůcky, drobné občerstvení a odvezou nasbíraný odpad.

Všichni zájemci, kteří by se do této úklidové akce chtěli zapojit, jsou srdečně zváni. Doporučujeme kontaktovat PM předem a to e-mailem na kucerova@pmo.cz nebo na uvedené kontakty zde.

Loňský ročník byl velmi úspěšný a do čištění břehů se zapojilo 2 170 dobrovolníků, kteří, ve spolupráci se zaměstnanci PM, posbírali více než 50 tun odpadků a vyčistili břehy řek v celkové délce 230 kilometrů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Správa železnic: Potenciálně nebezpečných dřevin podél tratí ubývá

10:17 Správa železnic: Potenciálně nebezpečných dřevin podél tratí ubývá

Z blízkosti kolejí zmizelo v minulých měsících v přepočtu dalšího téměř půl milionu stromů. To je vý…