Povodí Moravy finančně podpoří mladé dobrovolné hasiče

25.10.2014 17:51

Povodí Moravy, s.p. si velmi váží pomoci sborů dobrovolných hasičů během povodní nebo při likvidaci škod po různých haváriích. Jako výraz díků proto podnik v červenci vypsal grantové řízení na podporu těchto sborů. Výběrová komise PM nyní rozhodla, že z téměř čtyřiceti sborů, které o šedesátitisícový grant požádaly, obdrží finanční podporu hasiči ze Zádveřic, Sudkova a Jabloňan.

Povodí Moravy finančně podpoří mladé dobrovolné hasiče
Foto: Hans Štembera
Popisek: Hasící přístroj

Grant byl zaměřen na financování akcí, které podporují vzdělávání mladých dobrovolných hasičů nebo na vybavení sloužící jejich činnosti. Mohlo se jednat o různé soutěže, výukové programy, dětské tábory s hasičskou tématikou, nebo například o hadice a jiný technický materiál. Celková částka určená pro grantové řízení činila 60.000 Kč. 

„Přihlásilo se téměř 40 sborů, a to i mimo působnost PM. Sbory žádaly o finanční příspěvek především na vybavení pro mládež nebo na organizaci soutěží pro mladé hasiče,“ shrnul generální ředitel Povodí Moravy, s.p. Jan Hodovský.

Výběrová komise PM po dlouhé diskuzi nakonec rozhodla, že si šedesátitisícový grant rozdělí dobrovolní hasiči ze Zádveřic, Sudkova a Jabloňan. SDH Zádveřice získal 6.700 Kč na podporu svého dorosteneckého družstva, SDH Sudkov obdržel na činnost mladých hasičů 11. 584 Kč a SDH Jabloňany dostal od PM 40.000 Kč na nákup povodňového přívěsu.

Předání symbolického šeku vybraným sborům se bude konat ve čtvrtek 20. listopadu v budově ředitelství Povodí Moravy, s.p. na Dřevařské ulici 11 v Brně od 10:00 hodin. Součástí akce bude také prohlídka vodohospodářského dispečinku.

Sbory, které se svou žádostí letos neuspěly, nemusí zoufat. PM v průběhu příštího roku vypíše další grantové řízení.

„Chtěl bych poděkovat všem sborům, které se přihlásily do letošního grantového řízení. Pomoci dobrovolných hasičů si velice vážíme. Proto budeme i v dalších letech granty na podporu mladých hasičů vypisovat,“ dodal Hodovský. Informace o vyhlášení grantu pro rok 2015 PM zveřejní na svých webových stránkách www.pmo.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

7:02 CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

Česko posiluje svůj potenciál evropské golfové destinace. Golfový turismus patří k významným zdrojům…